FOTO: Zonovergoten Nationale Finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

  • Nationale Finale - sfeer
De 45ste editie van de Jeugdcup Het Nieuwsblad zit er op. De nationale finalisten zijn gekend. Stuk voor stuk prachtige winnaars.

“We hebben er opnieuw van genoten” vertellen de organisatoren. “Het plezier, de vreugde, de passie van de winnaars. Soms traantjes bij de verliezers. Het zijn dé zaken die de Jeugdcup doen leven. Helaas zit deze editie er al weer op. Zo’n 10.000 toeschouwers kwamen onze finalisten aanmoedigen. Nu even een korte rustpauze inbouwen en dan gaan we opnieuw aan de slag. Richting 46ste Jeugdcup. Er zijn nu al aanvragen binnen om te kunnen deelnemen aan de editie 2017-2018. Zo’n vragen doen ongelofelijk veel deugd.”

Net als tijdens alle andere finales was ook fotograaf Marc Van Hecke superactief tijdens de zonovergoten finaledag op Waasland-Beveren. Geniet na van zijn prachtige beelden. “We willen langs deze weg graag iedereen bedanken die deze editie mee hielp maken tot wat ze geworden is. Dank ook aan de meer dan 1.600 ploegen die zich inschreven. We zijn ervan overtuigd jullie volgend jaar opnieuw op de deelnemerslijst te zullen terugvinden.”

Door Emiel Tack
AANGERADEN