KVV Zelzate naar interprovinciale finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

U17 KVV Zelzate Foto: Julie Tack / Laurens De Meyere

Zelzate - KVV Zelzate speelt morgen, 19 mei, de interprovinciale finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Zij nemen het hierbij op tegen de winnaar van de overige vier Vlaamse provincies.

De 47ste editie van de Jeugdcup is er alweer eentje geworden om duimen en vingers bij af te likken. “Bij het begin van de Jeugdcup mochten we niet minder dan 1.616 teams verwelkomen” vertelt Danny Bijn, lid van het organiserend comité. “De Jeugdcupformule waarbij ploegen via uit- en thuiswedstrijden een pak leuke vriendschappelijke wedstrijden aangeboden krijgen, eerst in hun eigen provincie en later over de provinciegrenzen heen, blijft het uitstekend doen. Vorige week al kregen we met nog drie finaledagen voor de boeg reeds de vraag wanneer de inschrijvingen voor volgend jaar starten.” Jaar na jaar blijven ook de supporters in steeds grotere getale de weg naar de wedstrijden vinden. Tijdens de finales in Maldegem passeerden 1.877 betalende toeschouwers de kassa.

Programma

De U17 van KVV Zelzate legden een mooi parcours af en waren afgelopen zondag in de provinciale finale in Maldegem te sterk voor SKN St-Niklaas. Zij haalden het met 0-1 en plaatsten zich zo voor de interprovinciale finale op de terreinen van SKN St-Niklaas, in de Meesterstraat in Nieuwkerken-Waas. Zelzate neemt het op tegen de provinciale winnaars van West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen in wedstrijden van 2 maal 12 minuten. De eerste en de tweede uit het klassement spelen aanstaande zaterdag 25 mei voor de nationale titel Jeugdcup Het Nieuwsblad op de nagelnieuwe terreinen van FC Mandel United Izegem-Ingelmunster.  

Zelzate speelt morgen volgende wedstrijden :

09 uur : KVV – KFC Turnhout ( Antwerpen )

10 uur: KVV – RWDM ( Vlaams-Brabant )

11 uur: KVV – KVK Wellen ( Limburg )

12 uur: KVV – KFC Varsenare (West-Vlaanderen )

Door Emiel Tack
AANGERADEN