Dinsdagenquête corona: Wetenschappers roepen onze hulp in

Foto: if

Zelzate / Wachtebeke / Deinze / Nevele / Zulte / Aalter / Knesselare / Lievegem / Evergem / Assenede / Kaprijke / Sint-Laureins / Maldegem - De dinsdag is de dag van de grote corona-enquête. Ook vandaag. Wie de bevraging invult helpt de experten mee om de evolutie van de coronacurve beter in te schatten. Steek daarom een helpende hand uit. Vorige week deden meer dan 589.000 Vlamingen mee.

Als de Belgen massaal de korte vragenlijst invullen, geeft dat de experten de mogelijkheid om de evolutie van de coronacurve beter in te schatten. De impact van de overheidsmaatregelen zal pas over tien tot veertien dagen zichtbaar worden in aantal hospitalisaties en opnames in intensieve zorgen. Dit door de incubatietijd en het verloop van COVID-19.

Om kort op de bal te spelen zouden daarom indicatieve gegevens vanuit de bevolking zo snel mogelijk ter beschikking moeten zijn.

De medische wetenschappers krijgen voor de verwerking van de antwoorden de hulp van de sociale wetenschappers van de Antwerpse universiteit. Het 'corona citizenscienceproject' loopt ook met medewerking van collega's van de KU Leuven en de Universiteit Hasselt.

Surf vanaf nu naar https://www.uantwerpen.be/nl/projecten/corona-studie/ en vul de vragenlijst in. 

Door Emiel Tack
AANGERADEN