‘Groene Pluim 2018’ is voor OptimaT

  • Schepen Steven Bogaert (CD&V), bevoegd voor milieu, overhandigt de Groene Pluim 2018, in het bijzijn van tal van vrijwilligers, aan de directeur van OptimaT.
Lichtervelde - De Lichterveldse Milieuraad reikte afgelopen donderdagavond, de ‘Groene Pluim 2018’ uit aan Optima T voor de aanleg van een groenpark dat gebruikt kan worden door eigen werknemers en buurtbewoners. Het groenpark heeft een oppervlakte van 6500 m², bestaat uit zes delen en bevat onder andere 36 volkstuintjes van elk 25 vierkante meter en zeventien verhoogde tuinbakken. Een mooie groene oase aan een van de invalswegen van de accordeongemeente.

“Naar jaarlijkse traditie reikt de Milieuraad Lichtervelde op haar nieuwjaarsbijeenkomst de ‘Groene Pluim’ uit. Deze trofee wordt toegekend aan een persoon of organisatie die zich in het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor het milieu/klimaat voor de gemeente”, stelde schepen Steven Bogaert (CD&V), bevoegd voor het milieu in de accordeongemeente..

Groene oase & ontmoetingsplaats

“De ‘Groene Pluim 2018’ wordt voor 2018 unaniem toegekend aan OptimaT, voor de aanleg van een groenpark dat gebruikt kan worden door eigen werknemers en buurtbewoners”, vervolgt de Lichterveldse milieuschepen.  

“In de OptimaT-Tuin zijn 36 volkstuintjes van 25 vierkante meter en 17 verhoogde tuinbakken van een vierkante meter aangelegd. In een volkstuin kan je als individu of als groep tuinieren”, benadrukt Bogaert nog. “Het is een plaats voor ontmoeting, gezellig samenzijn en om tot rust te komen. En deze combinatie charmeerde unaniem de milieuraad.“

Naast de volkstuintjes kan je er ook petanque of kubb spelen, het apenparcours beklimmen of in alle rust genieten van het groen. “De tuin zal ook een educatieve functie krijgen: op geregelde tijdstippen zullen er workshops of infomomenten plaatsvinden. Zo loopt er een project waarbij ze aan alternatieve onkruidbeheersing doen”, klinkt het bij de lachende milieuschepen.

“De OptimaT-Tuin wordt ecologisch beheerd en kreeg subsidies en steun vanuit EFRO, CERA en het West-Vlaamse Hart.”, besluit schepen Steven Bogaert die nog meegeeft dat deze groene long officieel wordt ingehuldigd op zondag 31 maart 2019 door burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn.

Door Eric Vanhooren