Magische spektakelshow ‘De Betoverde Roos’ aan laatste voorstellingen toe in zaal De Burgersgilde

Stephanie Caset , links op de foto,presenteert haar 35 acteurs, dansers en alle medewerkers voor- en achter de schermen, die meewerken aan de musical 'De Betoverde Roos. Wil je dit adembenemend huzarenstukje nog gaan bewonderen, grijp dan nu je kans en bestel tickets, want deze musical is aan zijn laatste weekend toe. Foto: Eric Vanhooren

Lichtervelde - Stephanie Caset 26 jaar studeerde professionele bachelor film, tv en video aan het ‘Nafari’-instituut te Brussel. Jong en enthousiast en deel uitmakend van vzw De Burgersgilde, ging ze de uitdaging aan en nam de regie in handen van een eigen geschreven musical ‘De Betoverde Roos’. Het is een overdonderend succes en wie dit prachtig niet te missen magisch spektakel nog wil zien, moest zich reppen want dit weekend wordt de aftrap gegeven van de laatste voorstellingen in zaal De Burgersgilde.

“Tien jaar na Annie dat in 2008 een overdonderend succes kende, begon het opnieuw te kriebelen om nog eens een productie op poten te zetten met onze dansgroep”, vertelt Kathy Pincket, voorzitter van PD ‘My Homies’, de dansgroep van vzw ‘De Burgersgilde’. “Na aan vele andere projecten te hebben meegewerkt, lonkte de uitdaging om zelf iets uit te werken. En ja, na ettelijke nachtjes denkwerk contacteerde ik Stephanie Caset met mijn vraag of ze zin had om de regie van een  musical op zich te nemen.“

Een enthousiaste ja

Stephanie 26 lentes jong studeerde professionele bachelor film, tv en video aan het ‘Nafari’-instituut te Brussel. “Jong en enthousiast en deel uitmakend van onze vzw, de ideale link voor mij om een uitstekende regisseur voor dit project aan de haak te slaan”, klinkt Kathy overtuigend. “Dus trol ik mijn stoute schoenen aan en stelde haar de voor ons o zo belangrijke vraag.”

“Niet veel later kwam het verlossende antwoord. Vol enthousiasme antwoordde ze me dat ze dit zeker zag zitten. En ook van hogerhand (Raad van Bestuur vzw) kregen we groen licht. De geboorte van ons project ‘De Betoverde Roos’ was een feit.”

Eigen productiehuis

Deze pittige jonge dame wonende in Lichtervelde, heeft ondanks haar jonge leeftijd (26), reeds heel wat pijlen op haar boog en weet duidelijk wat ze wil. “Ik heb mijn studies voltrokken aan het ‘Narafi’ met als enige doel bij ‘Studio 100’ te kunnen gaan werken”, geeft Step.anie als opener mee. “Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik dat heb mogen doen. Toen ik van school afkwam had ik daar mijn stage gedaan en kreeg ik daar onmiddellijk een mooie job aangeboden. Tegenwoordig verdiep ik me graag in amateurtheater en musical.”

“Het is een heel groot voorrecht met zoveel enthousiastelingen te mogen samenwerken”, stelt Stephanie trots. “Zij voeren met grote passie elk hun functie binnen de vzw uit. Ik droom er van om in de toekomst mijn eigen productiehuis te kunnen starten.”

“Van kindsbeen af regisseerde ik al stukjes waar de kinderen uit de buurt aan meewerkten. Ik heb altijd een grote voorliefde gehad voor musicals en zaalshows zoals Studio 100 deze brengt”, benadrukt Stephanie. “Dit zijn prachtige evenementen waar zowel jong als oud gelukkig van worden. Ik weet niet zo zeer van wie ik die passie geërfd heb, wel is het zo dat mijn ouders en familie mij altijd al gesteund hebben om mij op een creatieve manier te kunnen uiten en mijn weg te kunnen vinden als regisseur.”

Verwatert

Door haar studies verwaterde de band met haar geboortedorp wat, maar toen vzw De Burgersgilde een regisseur zocht voor een toneelstuk, was dat voor haar de kans om de banden met haar geboortestreek opnieuw aan te halen. “Ja, dat klopt”, bevestigt de Lichterveldse schone.  “Enkele jaren terug zochten ze bij vzw De Burgersgilde een regisseur voor het toneelstuk ‘B&B Stille Rust’ die ze toen wilden opvoeren en dat sprak mij wel aan. Door mijn studies zat ik in Brussel op kot en nadien heb ik een tijdje in Mechelen gewoond waardoor de band met Lichtervelde wat verloren was gegaan, maar door de regie van ‘B&B Stille Rust’ op mij te nemen veranderde dat helemaal.”

Een musical schrijven is een ding, maar uitvoeren is een ander paar mouwen. Daar kruipt enorm veel tijd in vooraleer je dit aan het publiek kunt presenteren. “Ja, dat is een waarheid als een koe. We zijn reeds twee jaar aan de slag en al zeg ik het zelf, het is een magisch spektakel geworden”, onderstreept Stephanie. “Het verhaal gaat over een meisje die normen en waarden hoog in het vaandel draagt en door het masker en de vooroordelen van mensen heen probeert te kijken.”

“In het voorjaar van 2017 zijn we van start gegaan met een team van enthousiaste mensen. Kathy Pincket, voorzitter van de dansgroep van vzw ‘De Burgersgilde’ vroeg me de regie op mij te nemen en toen ging de bal aan het rollen. Korte tijd erna kwam ik op de proppen met een voorstel die verschillende domeinen zou omvatten en kreeg ik de kans om de magie door te trekken in de decors, kostuums, inkomkaarten, enz.”, zegt Stephanie eerlijk. “Het is een eer te mogen werken met Steven Theys, Marleen Wallecan, dansleerkracht Kelly Bogaert en zoveel andere enthousiaste steunpilaren die met alle ideeën aan de slag gingen om decors, kostuums en dans een magische stempel te geven.”

35 Acteurs

“De spelers, wie ik allemaal een warm hart toe draag, zijn een gevarieerde groep gemotiveerde mensen met heel veel talent, ervaring of wilskracht. Er zijn 35 acteurs die samen de krachten bundelen. Er is geen onderscheid tussen een grote of kleine rol, veel of weinig ervaring, iedereen geeft het beste van zichzelf en zal ‘shinen’ op de planken”, stelt Stephanie overtuigend. “Ja, ik ben trots en fier op iedereen!”

Voor Stephanie en iedereen die aan deze productie meewerkt, is er nog weing ruimte om andere dingen te gaan doen. Wij vroegen haar waarom ze daar zoveel van haar vrije tijd insteekt en kregen prompt volgend antwoord: “Het is voor mij maar ook voor de dansers en acteurs, een echte passie. Een visie, idee en samenhang kunnen overbrengen op mensen die een avond ontspanning zoeken is voor mij en voor iedereen die voor- en achter de schermen meewerkt aan deze productie, het mooiste die er is. Ik hou ervan met de spelers en medewerkers samen iets te creëren waar we nadien zelf versteld van staan. Ik vind het fantastisch om met mensen te werken die samen met mij de lat telkenmale een beetje hoger durven duwen”, aldus de regisseur.

Onherkenbaar

Tijdens de voorstelling van ‘De betoverde roos’ zal Stephanie zelf een klein rolletje op zich nemen. “Ja, bevestigt ze, maar de mensen zullen zeer goed moeten kijken om mij te herkennen. Tijdens de voorstellingen hou ik mezelf graag op de achtergrond en vrij voor het geval er toch nog iets anders zou lopen dan voorzien. Ik hou van de gezellige stress, drukke kleedkamer, hoge concentratie en vele wilskracht die achter scene heerst”, lacht ze.

Manusje van allezs

Stephanie Caset is geboren en getogen in Lichtervelde maar woont momenteel in Brugge. Straks (17 juli) is ze 27 lentes jong, maar van verveling in haar nog jonge leven is er zeker geen sprake. “Mijn dagelijks leven is inderdaad behoorlijk gevarieerd en daar hou ik van. Ik verkoop motoren bij ‘Moto’s Caset’, ik geef toneellessen, doe een flexi job en  help ook af en toe mee als vrijwilliger in ‘Cinema De Keizer’. Ik wil graag overal van proeven  en overal wat oppikken. Er kan altijd wel iets zijn die ooit zijn steentje zal bijdragen als inspiratie voor een leuk project”, besluit bezige bij Stephanie hartelijk.  

Info

Dat er een echt adembenemend huzarenstukje aan het publiek wordt gepresenteerd, daar hoeft niemand aan te twijfelen. Wil je er bij zijn? De voorstellingen vinden plaats in zaal Burgersgilde, Statiestraat 5 te 8810 Lichtervelde, op: vrijdag 8maart om 20u, zaterdag 9 maart om 20u en zondag 10 maart 2019 om 14 en om 19 uur.

Kaarten kosten € 15 per persoon en zijn te verkrijgen in De Burgersgilde. Je kan ook bestellen via het gsm--nummer 0494 08 24 85 (na 17 uur) of via mail naar http://nick.casteleyn@telenet.be  

Door Eric Vanhooren
VOOR ABONNEES