Oscar en Marguerite vieren briljanten huwelijksjubileum

Oscar en Marguerite zijn 65 jaar getrouwd kregen in het bijzijn van hun twee kinderen, namens het gemeentebestuur en ons koningspaar, gelukwensen van de schepenen Christine Logghe en Stefaan Vercooren. Foto: Eric Vanhooren

Kortemark - In familiekring vierden Oscar Seynaeve (90) en Marguerite Declercq (87), hun briljanten huwelijksjubileum. De schepenen Christine Logghe en Stefaan Vercooren gingen hen feliciteren en overhandigden hen het gemeentelijk geschenk en wenste hen ook proficiat namens ons vorstenpaar.

Oscar en Marguerite leerden elkaar op paasmaandag kennen op de kermis in Diksmuide en huwden op dinsdag 10 september 1954. Het koppel dat zijn stekje heeft in de Bovekerkestraat 1, heeft twee kinderen: Yolande wonende in Bovekerke en Marnix wonende in Emelgem.

Oscar die afkomstig is van Koekelare (Moervijverweg) liep school tot z’n veertiende levensjaar in Edewalle, waarna hij thuis op de boerderij heeft gewerkt. In het bietenseizoen trok Oscar naar de bietencampagne in Frankrijk. Hij heeft achtereenvolgens ook nog zijn boterham verdiend in de maalderij, de vlasfabriek Deprez en bij het bouwbedrijf Joye. Sinds zijn 58ste levensjaar is Oscar op zijn pensioen en geniet hij nu van zijn dagelijkse wandeling, van zijn mooie tuin en van het kaartspel manillen.

Marguerite liep school tot haar veertiende en ging daarna dienen in Oostende om daarna voor het huishouden en de kinderen te zorgen. Zij geniet nu met volle teugen van TV-kijken en leest graag boeken.

Het feestvierende echtpaar heeft ook vier kleinkinderen: Dimitri, Daphné, Emmy en Lisa en zes achterkleinkinderen: Mahayana, Ayden, Marie-Lou, Leon, Rosie en Juliette.

Door Eric Vanhooren
AANGERADEN