Feestelijk diamanten huwelijksjubileum voor Antoon en Rosa

Het diamanten echtpaar poseert trots in het gezelschap van familie en lokaal bestuur, voor de lens van onze fotograaf. Foto: Eric Vanhooren

Kortemark - In feestzaal Hof ter Molen in Leke, vierden onlangs Antoon Tiers (83) en Rosa Verhaeghe (81) uit de Hogestraat 16, er hun diamanten bruiloft. Ze werden op het gemeentehuis ontvangen en kregen er felicitaties van burgemeester Karolien Damman, schepen Rik Waeyaert en de voorzitter van de gemeenteraad Ronny Vierstraete. Burgemeester Damman las namens ons koningspaar een telegram met gelukwensen voor.

Antoon en Rosa herinneren zich nog levendig hun eerste ontmoeting in Velle’s café. En zoals dat meestal gaat, kwam er na die ontmoeting nog een en nog een, toen cupido de vonk deed overslaan. Ze trouwden op 10 juli 1959.

Antoon, afkomstig uit een gezin van vijf kinderen bracht zijn jeugd door in Handzame. Rosa komt uit een gezin van drie kinderen wonende in Werken. Eens de lagere school doorlopen, trok Antoon tot zijn 16de naar de vakschool in Moeskroen waar hij mechanica studeerde en ging werken in de Brugeoise in Brugge.Later leerde Antoon in een bedrijf in Varsenare de loodgietersstiel en stampte in 1965 een eigen zaak als loodgieter op. Vak dat hij tot aan zijn pensioen op 62-jarige leeftijd uitoefende.

Rosa liep school tot haar zestiende en werd nadien dienstmeisje in Roeselare en Kortrijk. Later hielp ze mee in de zaak van haar man en deed ze het huishouden en nam ze ook de opvoeding van de kinderen op zich.

Het gezin telt twee dochters: Carine en Christine, zes kleinkinderen: Bert, Dries, Thijs, Pieter, Lien en Laura, maar ook vijf achterkleinkinderen: Gaston, Alice, Noor, Helena en Rinus

Het gelukkige diamanten echtpaar heeft samen veel gereisd: jaren met auto en later met het vliegtuig naar verre bestemmingen. Nu trekken ze er geregeld samen op uit met de fiets en houden ze zich bezig met tuinieren (groenten, bloemen) en het kweken en verzorgen van vogels (kanaries en duiven). Rosa houdt ook van bakken en koken en is volgens Antoon dan ook een echte keukenprinses.

Door Eric Vanhooren
AANGERADEN
Meest recent