Kinderopvang De Duiventil viert zilveren jubileum

  • Er heerste feeststemming afgelopen woensdag in De Duiventil. naar aanleiding van het 25-jarig bestaan.
Lichtervelde - Kinderopvang De Duiventil blies afgelopen woensdag vijfentwintig kaarsjes uit en vierde dit zilveren jubileum met een heus verjaardagsfeestje voor de kids. Daarbij mocht een springkasteel en randanimatie niet ontbreken.

Het team van zes begeleiders wilden het voor de kinderen zo gezellig mogelijk, maken en staken voor dit verjaardagsfeest de opvang in een feestelijk jasje en zorgden voor een heus springkasteel en heel wat randanimatie dit tot groot jolijt van de veertig tot vijftig kinderen die er dagelijks na school opgevangen worden.

Kinderopvang De Duiventil is gelegen aan de Klyseweg, maar in een ver verleden was het ooit anders. Bij de oprichting van de buitenschoolse kinderopvang op één september 1994 vonden de kinderen onderdak in OC Lichtenhove. ’s Morgens vroeg waren er nog geen kindjes maar na schooltijd stonden Nele Hemeryck en Emanuel Gryspeerdt als eerste kinderen op de lijst.

Groei en bloei

De buitenschoolse kinderopvang is algauw in trek en een verhuis dringt zich na  vier jaar OC Lichtenhove op. De opvang verhuisde naar de Beverenstraat waar ze zeven mooie jaren invulden. In 2005 verkaste De Duiventil naar het huidige stekje in de Klyseweg waar de kinderen een huiselijk karakter vinden en naar hartenlust kunnen spelen en ravotten in de bijhorende grote tuin. 

De Duiventil is in die tijd uitgegroeid tot een grote opvang, met dagelijkse opvang van een 40 à 50-tal kinderen. In de zomervakanties tot loopt dit op tot gemiddeld zeventig kinderen per dag. Sinds 2014 worden er ook kampen georganiseerd voor de kleuters tijdens de vakantieperiodes. In 2019 bereikte De Duiventil zo’n 400 kinderen.

Door Eric Vanhooren
AANGERADEN