Gemeentebestuur bedankt voor allereerste keer zwerfvuilruimers

De bonte bende Mooimakers werden door het gemeentebstuur bedankt voor hun kosteloze inzet voor een propere gemeente. Foto: Eric Vanhooren

Kortemark - Het gemeentebestuur van Kortemark dankte afgelopen vrijdagavond voor de allereerste keer de Kortemarkse zwerfvuilruimers. En dat zijn er heel wat. Ze werden in de Oude Pastorie gelegen in de Pastoor Blanckestraat; getrakteerd op een hapje en een drankje en kregen bij het afscheid nog een cadeautje mee naar huis.

”Voor jullie staat een dankbare schepen van milieu, evenwel met een dubbel gevoel”, zo opende schepen van milieu Lynn Vermote de bedankingsavond. “Dankbaar omdat jullie zich kosteloos inzetten voor een nette gemeente, anderzijds teleurgesteld omdat jullie vele werk nog steeds meer dan nodig is. Nochtans uit de burgerbevraging blijkt dat de zwerfvuil niet alleen mij stoort maar ook één van de grootste bekommernissen is van onze inwoners. Het instappen in het coachingstraject van Ovam is daar een voorbeeld van.”

Vuilnisbakkenplan

De Kortemarkse schepen van milieu gaat samen met begeleider Berten Vermeulen, coach voor de lokale besturen bij Mooimakers, de vuilnisbakken onder de loep nemen. “Ja”, bevestigd schepen Lynn Vermote. “We gaan nagaan of er op bepaalde plekken niet te weinig of misschien wel teveel vuilnisbakken staan en als ze wel correct opgesteld staan. We gaan ook bekijken of er wel voldoende capaciteit is of dat we er beter eentje wegnemen als die toch maar enkel gebruikt wordt voor huishoudelijk afval. De antwoorden op al deze vragen moet ons leiden tot een globaal vuilnisbakkenplan.”

Door Eric Vanhooren
AANGERADEN
Meest recent