Frans en Lucrèce vieren diamanten huwelijksjubileum

Het diamanten echtpaar Frans Hellem & Lucrèce Devisschere, werden met de familie op het gemeentehuis ontvangen naar aanleiding van hun diamanten huwelijk. Foto: Eric Vanhooren

Kortemark - Hellem Frans (20 september 1939) en Devisschere Lucrèce (9 mei 1938) vierden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum. Het diamanten echtpaar werd samen hun familie op het gemeentehuis van Kortemark ontvangen door de schepenen Christine Logghe, Ronny Vierstraete en Rik Waeyaert.

Het diamanten echtpaar woont in de Amersveldestraat 44 en trouwde vier september 1959. Frans is afkomstig van Zarren Linde uit het gezin van drie kinderen. Lucrèce is afkomstig van Handzame en komt uit een nest van zes kinderen.

Frans liep tot zijn vijftiende levensjaar school en ging dan om den brode als metaalarbeider aan de slag bij Clayson Lichtervelde en Merelbeke, om zijn carrière af te ronden in Brugge in de Brugeoise. Op zijn vijftigste moest Frans verplicht met pensioen. Ook Lucrèce liep school tot haar vijftiende en ging dan aan de slag in de sigarenfabriek Neos in Handzame. ZE werkte er tot ze trouwde en bleef dan thuis en zorgde voor het gezin.

Frans en Lucrèce ontmoeten elkaar voor de eerste keer op een kermisbal bij Georges Desplenter in Handzame en het klikte tussen die twee, ze trouwden en kregen vijf kinderen: Patrick, Carine, Geert, Peter en Chris. Ondertussen zijn er ook al vijf kleinkinderen: Bram, Annelies, Thomas, Stijn en Jens.

Beiden genieten van hun pensioen en Frans vult zijn dagen met kaarten en wandelen met hun hondje of een pintje gaan drinken terwijl Lucrèce zich bezig houdt met TV kijken en geregeld er met haar man samen op uittrekken.

Schepen Christine Logghe wenste het diamanten echtpaar namens het gemeentebestuur van harte proficiat en overhandigde het koppel ook het gemeentelijk geschenk. Schepen Logghe bracht ook de wensen over van ons koningspaar.

Door Eric Vanhooren