Accordeonist Gwen Cresens & pianist Bart Van Caenegem vanavond te gast in Huis Vancoillie

Topmuzikant op het accordeon Gwen Cresens , komt met boezemvriend en pianist Bart Van Caenegem, het publiek in Huis Vancoillie in vervoering brengen. Foto: Foto Facebook Gwen Cresens

Lichtervelde - Accordeonist Gwen Cresens is heden ten dage niet meer uit de muziekactualiteit weg te slaan. Vandaar dat projectvereniging BIE vandaag zaterdag 7 december, voor de laatste keer de spots richt op dit muzikaal natuurtalent. Samen met een ander straf talent: pianist Bart Van Caenegem, komen ze concerteren in Huis Vancoillie, in het kader van de vijfde en laatste editie van het Jazzcircuit van UiTin Midwest.

Dat Gwen Cresens tot het kruim van de hedendaagse jazzscene behoort is overduidelijk wanneer je hierna leest met wie hij al het podium deelde. Alle artiesten waarmee hij samenwerkte opsommen is bijna onmogelijk, maar op het lijstje prijken namen als: Adamo, Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud, Arno, Alain Platel, Boudewijn de Groot, Wannes Cappelle, Brussels Philarmonic, Vlaams Radio Koor en nog tal van anderen.

Vorig jaar realiseerde hij Viva Dalida!, een hommage aan de iconische zangeres en werd hij genomineerd voor de Classical Music Awards! Eén enkel instrument is in de handen van Gwen Cresens, een orkest. Soms teder, kinderlijk en meeslepend, dan weer gewelddadig uithalend, met woeste stoten en een waterval aan noten. Klassiek vloeit naadloos over in jazz en tango wordt een organische exponent van de valse musette.

Voor het concert in het café van de Site Vancoillie brengt Gwen Cresens pianist Bart Van Caenegem mee, ook zo’n klepper van formaat. Samen staan ze garant voor een avond vol virtuoos spelplezier, in het authentieke kader van de Site Vancoillie in het centrum van Lichtervelde.

De toegang tot dit concert is gratis en het optreden neemt een aanvang om 20 uur en duurt tot ongeveer 22 uur. Huis Vancoillie is gelegen in de Statiestraat 179-181.

 

Door Eric Vanhooren
AANGERADEN