Fanny Vanhonsebrouck is honderd lentes jong

  • De kranige eeuwelinge: Fanny Vanhonsebrouck wonende in de Kortemarkse deelgemeente Werken, is er de oudste inwoner. Fanny wordt op deze foto omringd door haar kinderen en een afvaardiging van het gemeentebestuur, die haar net als veel dorpsgenoten kwamen proficiat wensen met haar honderdste verjaardag.
Kortemark - In haar ouderlijke woning Werkenstraat 127 vierde de nog zeer kwieke Fanny Vanhonsebrouck haar honderdste verjaardag. Fanny, geboren op kerstdag 25 december 1919, vertelt op overtuigende wijze dat ze nergens maar dan ook nergens anders zou willen wonen. De eeuwelinge is meteen ook de oudste inwoner van Werken en kreeg afgelopen zondag, het bezoek van een afvaardiging van het gemeentebestuur.

Fanny werd heel vroeg in de ochtend op kerstdag 1919 geboren op de zolder van de ouderlijke woning. Ze was de vierde telg in het gezin van Jerome Vanhonsebrouck en Rheinhilde Verhaeghe, die een café uitbaatten maar ook een kleine boerderij hadden.

Fanny ging tot haar veertiende levensjaar naar school en leerde er zoals velen toen der tijd in 't Hogeschooltje lezen, schrijven en rekenen. Daarna hielp ze thuis mee in het huishouden en op de boerderij.

Fanny Vanhonsebrouck trouwde op 27 juni 1947 met Roger Verduyn († 1996). Het gezin kreeg vijf kinderen: Regina, Martina, Marc, Noël (†1988) en Jean-Pierre. Fanny weet zich verder nog omringd door 9 klein- en 12 achterkleinkinderen.

De nog zeer kranige eeuwelinge kreeg afgelopen zondag 29 december, het bezoek van burgemeester Karolien Damman, schepen Christine Logghe en gemeenteraadsvoorzitter en dorpsgenoot Ronny Vierstraete. Zij kwamen de honderdjarige proficiat wensen en hadden enkele cadeautjes bij die ze met veel plezier aan de jarige overhandigden. Ook ons koningspaar wenste via het gemeentebestuur de eeuwelinge proficiat met haar verjaardag.

Door Eric Vanhooren