Muur valt op geparkeerde wagen na stevige windstoot

Kuurne - Door een stevige windstoot is in de Kerkstraat in Kuurne een muur omgevallen op een geparkeerde wagen. De werf voor een appartementsgebouw was niet correct afgesloten. Er raakte niemand gewond.

Rond 23 uur maandagavond werden de inwoners van de Kerkstraat in Kuurne opgeschrikt door een luide knal. Veel buurtbewoners kwamen naar buiten en zagen hoe een muur van een appartementsgebouw op een geparkeerde wagen was gevallen. De oorzaak was een serieuze windstoot. Maar de werf, op de site van de voormalige fietswinkel Depypere, was ook niet correct afgesloten.

De Mercedes die voor de werf stond is zwaar beschadigd. Het voertuig is eigendom van ereschepen en eregemeenteraadslid Germain Vandesompele. De ruiten van twee autodeuren sneuvelden, net als de rechterspiegel. Ook het koetswerk is beschadigd.

De brandweer kwam ter plaatse omdat er instortingsgevaar dreigde. De andere muurtjes van de werf werden allemaal gestut.  “Om de veiligheid te garanderen heeft onze technische dienst de werf correct afgesloten en hekkens geplaatst”, zegt burgemeester Francis Benoit (CD&V) die zelf ook ter plaatse kwam. “Gelukkig is er niemand gewond geraakt.”

De verzekering van de aannemer zal de schade moeten vergoeden.

Door Evelien Vantomme
AANGERADEN
Meest recent