Coronacrisis inspireert oplichters “steunkaarten voor ziekenhuis is oplichting"

Kortrijk / Kuurne / Zwevegem - Oplichters misbruiken de coronacrisis. Er worden steunkaarten voor het ziekenhuis AZ Groeninge verkocht en ook zou er in naam van het Rode Kruis geld worden opgehaald. "Het gaat over pure oplichtingen", waarschuwen politie en het Rode Kruis.

Er zijn oplichters actief die steunkaarten verkopen voor AZ Groeninge in Kortrijk, ten voordele van de strijd tegen corinavirus. Zowel politiezone Vlas als de zone Mira waarschuwen via sociale media voor de oplichtingstruc. De oplichters gaan van deur tot deur om te steunkaarten te verkopen en waren onder meer actief in de gemeente Zwevegem. Bij het ziekenhuis AZ Groeninge wordt benadrukt dat ze geen steunkaarten verkopen en dat het dus om pure oplichting gaat.

De politie heeft een onderzoek opgestart. “Het gaat om bedrog, ga er niet op in”, waarschuwt de politie.

Ook het Rode Kruis Kuurne waarschuwt voor dergelijke oplichting. In Kuurne gaan oplichters rond met een collectebus om zogenaamd geld op te halen in de strijd tegen corona voor het Rode Kruis. “Het Rode Kruis doet absoluut niet mee aan deze collecte dus geef niets”, klinkt het.

Door Evelien Vantomme
AANGERADEN