Peter Verhelst (42) plotseling overleden

De 41-jarige Peter Verhelst, die veel te vroeg uit het Koekelaarse economishe- en sociale leven werd weggerukt.

De 41-jarige Peter Verhelst, die veel te vroeg uit het Koekelaarse economishe- en sociale leven werd weggerukt. © Facebook

De Fransmansgemeente Koekelare is in diepe rouw. Aannemer Peter Verhelst (42), zoon van oud volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Frans Verhelst (Open VLD) en Nicole Delameilleure, is vannacht plotseling overleden. Peter was zaakvoerder van bvba Peter Verhelst, opgericht op 25 oktober 2005, gevestigd te Koekelare, Barnestraat 1A.

Eric Vanhooren

De laatste jaren werkte Peter, die steeds aangeschreven stond als een durver, een doorzetter en creatieve duizendpoot, meer coördinerend en met onderaannemers, waardoor het personeelsbestand afslankte van een 55 naar een tiental personeelsleden. Hij was ondermeer ook zaakvoerder van bowlingzaken De Goe Smete in Koekelare en Poperinge, bv Frans Verhelst en van bv Pesa Bouw.

Peter was de partner van Ann Vandenabeele, de schoonzoon van Marc en Ylona Vandenabeele - Maelfait, de papa van Lyn Verhelst, Louis Verhelst, Ward Verhelst en Elke Vanfleteren; en de pluspapa van Alexander Vanderbauwhede en Isaura Vanderbauwhede. Peter was ook de broer en/of schoonbroer van Els en Anthony Verhelst-Durnez, Joke en Wim Verhelst-Verhaeghe, Tine en Hans Verhelst-Hautekiet en van Emma en Younnes Verhelst-Hammache.

Peter die onlangs in het ziekenhuis werd opgenomen, overleed aan een hartaderbreuk. Alle hulp kwam voor Peter te laat. Noch zijn huisarts noch de hulpdiensten slaagden erin hem te reanimeren. Net als zijn vader was Peter een fervent jager en sociaal geëngageerd. . Langs deze weg bieden wij aan zijn partner, kinderen en familie, onze innige deelneming aan.

Peter wordt in intieme kring begraven.

Nu in het nieuws