Ook kiezers in andere gemeenten komen aan de beurt

ROEL-kopstuk Vermaut bedankt Koekelaarse kiezers met bloemetje

© Eric Vanhooren

© Eric Vanhooren

1 / 2

Andy Vermaut bij de verkiezingen van 25 mei, lijsttrekker van voor West-Vlaanderen op de lijst ROEL, wil zijn 55 Koekelaarse kiezers een boeketje bloemen schenken. Het idee is pas gerijpt na de verkiezingen stelt Vermaut die zijn West-Vlaamse kiezers wil bedanken voor het vertrouwen die ze in hem en zijn partij hebben gesteld.

Eric Vanhooren

‘Ik weet het, het zijn er niet veel, maar ik wil die 55 Koekelarenaars die op mij hebben gestemd, toch bedanken’, opent Vermaut ‘Zij mogen bij mij thuis in de tweede week van juni een groot bloemstuk komen afhalen.’

Op vertrouwen

‘Ik wil de mensen achteraf belonen die op mij hebben gestemd. Het zijn niet alleen 55 slimme Koekelarenaars die ik tot in de puntjes wil verzorgen, zij zijn ook de kiemen van de partij voor de toekomst. Ik geloof zelfs dat dit een ultieme kiem is, om onze mensen te bedanken’, verduidelijkt Andy Vermaut zijn beslissing.

‘Ik heb voor de verkiezingen niemand iets beloofd, heb ook niets geoogst, dus kunnen ze me moeilijk iets aanwrijven, ook al weet ik dat dit op het randje is. Gezien ik nu ook vaststel dat ik na al die jaren van inzet voor de lokale gemeenschap, slechts 55 mensen in mijn eigen gemeente overhoudt die voor mij hebben gekozen, wil ik die 55 mensen speciaal in de bloemetjes zetten. Dank je voor de steun en vooral een dikke merci voor jullie stem’, aldus nog Vermaut.

Op de vraag hoe hij aan de weet zal komen wie voor hem en zijn partij heeft gestemd, antwoordt Vermaut dat hij dit doet op puur vertrouwen. ‘Nu al heb ik een tiental mensen die me hebben gebeld en gezegd hebben dat ze op mijn persoon hebben gestemd. Wel, ik geloof die mensen op hun erewoord. Er is geen andere manier om te weten of ze daadwerkelijk op mij hebben gestemd. En de mensen zijn toch niet allemaal oneerlijk, toch niet voor een gratis bloemstukje’, aldus nog Andy Vermaut die nog meegeeft dat wie op hem heeft gestemd, mag bellen naar 0499 35 74 95.

‘De 30 personen die een volmacht hebben gegeven aan ROEL uit Koekelare, zullen automatisch een bloemstuk ontvangen’, geeft Vermaut nog mee.

Dure grap of niet?

Dat moet je toch een bom kluiten kosten en wat doe je dan met de kiezers van buiten Koekelare, zo vroegen we hem nog. ‘Ja, wat betreft de kiezers van buiten Koekelare, ook die gaan een bloemenpakketje ontvangen. Het is de bedoeling dat ik dit stapsgewijs doe. Ik kan niet alle 275 mensen in één keer een bloemstuk bezorgen’, vertelt Vermaut doodeerlijk. ‘Ik ben zelf maar een arme man, met…. nu dankzij de verkiezingen, meer dan 5500 euro schulden. Uitgaven puur voor de verkiezingen en dan heb ik het nog niet over mijn andere schulden, gemaakt naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen.’

‘Neen, ik zal dit dus stapsgewijs doen, gemeente per gemeente, stad per stad, om uiteindelijk al mijn 275 kiezers persoonlijk te bedanken. En ook al kost deze actie mij opnieuw ruim drieduizend euro, ik sla mij er wel doorheen. Mensen moeten geen kompassie hebben met mij. Ik geloof immers dat mijn inspanningen vroeg of laat zullen beloond worden’, zo besluit Andy Vermaut overtuigd van zijn groot gelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten