Acht medailles op eerste acro wedstrijd van het seizoen

Er wacht de teams van TK Werchter een erg druk seizoen dat in Diest al een denderende start kende. Foto: if

Rotselaar - Vorig weekend vond in Diest de eerste acro wedstrijd van het nieuwe seizoen plaats. TK Werchter pakte er een zilveren medaille en won liefst zeven maal goud.

Bij de seniores van het niveau A zorgde het nieuwe trio Charlotte Westhof-Jacobs, Sanne Simons en Janne Somers voor een zege. Het gemengd duo Gilles Saliën en Lotte Somers, eveneens nieuw, pakten ook goud. Bij de juniores niveau A was er goud voor het trio Emma Hanssens, Manouk Vanoverbeke en Judith De Schryver. Het jongensduo Simon De Wever en Rajo Timmermans pakte ook al onmiddellijk een overwinning bij het begin van het seizoen.

Bij de 11 tot 16 jarigen van het A niveau streden twee Werchterse combinaties voor het goud. Uiteindelijk haalden Noortje Swinnen en Fiet Voet het van Kato Desloovere en Lotte Veuchelen.

In het B niveau was er goud voor Annabel Cornille, Jana De Potter en Nuria Van Der Auwera. Het zevende goud ging naar het trio Tiska Van Der Auwera, Jolien Verbeeck en Mitke Gutschoven in het I niveau 9 tot 15 jarigen.

Het wordt dit jaar een drukke kalender want 5 Acombinaties doen mee aan het FIAC tornooi in Breendonk tijdens de krokusvakantie. Tien dagen later trekt TK Werchter met 7 A teams naar Portugal om in Maia deel te nemen aan het grootste acrotornooi ter wereld.

Drie combinaties proberen zich dit jaar te plaatsen voor het wereldkampioenschap dat tijdens de Paasvakantie in Antwerpen plaatsvindt. 

Door Guido Govaerts
  • VOOR ABONNEES