De Ronde: Hugo Meersseman reed mee op uitnodiging van de gemeente

Hugo was getuige van de eerste vlucht in de rit van Lochristi naar Knokke Foto: hugo meersseman

Lochristi - Iedereen beleefde de Ronde van België vandaag op zijn manier. Hugo Meersseman, die was erbij in Lochristi, en ook in Knokke. De man reed mee, maar hoefde zich niet eens moe te maken. Hij zat namelijk lekker comfortabel in de gemeentelijke dienstwagen, als VIP dan nog wel. 'Voor herhaling vatbaar', zegt hij.

'Als leek werd ik met zes medeburgers van Lochristi uitgeloot om als VIP-je, met  de gemeentelijke dienstwagen, de rit naar Knokke mee te maken. We hadden geluk, want onze chauffeur en een van de medepassagiers waren fervente ervaringsspecialisten . Alhoewel we voor de koers uit reden, wisten ze op het juiste moment een plasstop in te lassen aan de bosjes van Zelzate, zonder dat we het spektakel moesten missen.'

'Zo waren we van de eerste die de vluchters in volle actie voorbij zagen vliegen.Jammer dat ze het ondanks hun inspanningen net niet haalden tot aan de aankomst in Knokke. Want daar kwam André Greipel uit het pak, voor zijn tweede ritzege op twee dagen. En Hugo, die kwam op het gemak terug naar Lochristi, opnieuw met de dienstwagen van de gemeente. Met een aangename ervaring op zak, die voor herhaling vatbaar is.

 
Door Geert Herman