Op weg naar de Ronde (2): Kapsalon Pascale gooit met bidons en prijzen

Op Lo for Life was Kapsalon Pascal present met een nieuwe look voor Mel, volgende week is het misschien aan Tom Boonen Foto: GHL

Lochristi - De middenstand van Lochristi haakt zijn wagentje (of zijn fiets) aan die van de Ronde van België. Zo pakt Kapsalon Pascal uit Dorp-West uit met een programma op dinsdagavond, vlak voor het moment waarop de ploegen in Lochristi aan het grote publiek worden voorgesteld. 'Vanaf 17.00 uur tot 17.45 uur geven wij op het podium een demonstratie van allerlei kapsels', vertelt Ilse. Misschien wel een goed idee om Cancellara, Boonen of onze Gijs Van Hoecke een laatste aërodynamische haarlook mee te geven, dachten wij spontaan.

Iets voor zessen houdt Kapsalon Pascale een grote worp van drankbussen, 'bidons' in rennerstaal. Daar zit geen water of verboden spul in, maar wel prijzen. Wie de eerste prijs uit zijn bidon haalt, mag een maand lang met het hele gezin naar de kapper. Straffe stunt, dus. Er valt ook nog heel wat shampoo te winnen, en er zijn ook bonnen voor het lekkere bier van de coureur, Orvélo. Een importproduct uit Heusden, dat u er elk jaar exclusief kan proeven op het wereldkampioenschap der kermiskoersen midden augustus.

U ziet het: redenen genoeg om op 21 mei af te zakken naar het centrum van Lochristi. Voor Cancellara, Boonen, Michel Wuyts.. of voor een bidon van Kapsalon Pascal.

Door Geert Herman
AANGERADEN