Op weg naar de Ronde: culinaire barbecue bij Foodlounge

Fietsen in de Foodlounge Foto: GHL

Lochristi - De Lootse middenstand draait creatief rondjes bij de doortocht van de Baloise Belgium Tour. Foodlounge, de onlangs geopende zaak van slager Filip Degroote in Dorp-West, pakt tijdens de eerste rit van het wielerevenement komende woensdag uit met een culinaire barbecue in een tent op hun parking. U kan er behalve heerlijk smullen ook de koers live zien passeren, en de rest van het wielerspektakel volgen op groot videoscherm.

De combinatie van culinair en sportief genot start vanaf 12.00 uur. Terwijl Boonen en Cancellara hun eerste tourtje door Lochristi fietsen, kan u al genieten van een glaasje cava met hapjes. Nadien is er zalm papillot, en een mixed grill met uitgebreid groentebuffet. Afsluiten kan met koffie en een versnapering. U betaalt 35 euro per persoon, maar u dient wel vooraf te reserveren bij Foodlounge zelf en in Slagerij Degroote.

Wanneer u bovendien nog een koerskenner blijkt te zijn of gewoon veel geluk hebt, kan u in de vooravond met de eerste prijs van de pronostiek, een fonkelnieuwe mountainbike, naar huis fietsen. Filip toonde Lochristi Blogt al even zijn sportief talent, en poseerde met het blinkende vehikel in de inkom van Foodlounge.

Door Geert Herman