De Ronde: gemeente trakteert zes gelukkigen met een rit in de karavaan naar Knokke

  • chauffeur Marc Bijn, met passagiers Marleen Van De Velde, Kevin Roland, Danny Van Damme en de tweede chauffeur Peter De Grauwe
Lochristi - Zes gelukkigen mochten dankzij de gemeente Lochristi woensdagmorgen meerijden in de eerste rit van de Ronde van België tussen Lochristi en Knokke. Niet met de fiets, maar comfortabel in twee wagens voor vipgenodigden, met ervaren chauffeurs Marc Bijn en Peter De Grauwe aan het stuur. Gewapend met een wedstrijdradio nestelden Willy, Danny, Roger, Katrien - die vandaag jarig was en de plaats van haar man mocht innemen als cadeautje -, Kevin en Marleen zich voor het peloton.Ter hoogte van de Denen werd er even halt gehouden, om daarna in te voegen achter het vroege vluchtersviertal De Vreese, Uyttersprot, Chevalier en Vermote. Met 'dat de beste moge winnen' op de wedstrijdradio werd er toen echt koers gezet naar Knokke.

Toen de voorsprong van de vier vroege vogels ter hoogte van Lapscheure begon te slinken, werden de vipwagens aangemaand om voor de renners te gaan rijden. Na een eerste plaatselijke ronde in Knokke vatten ze voor de laatste 20 km post op honderd meter van de aankomst, waar ze finale van de koers op groot scherm zagen. De kleine klim naar de streep, waar André Greipel de spurt won voor Tom Boonen, konden ze dan weer live meepikken. Daarna wachtte de winnaars nog een vipbehandeling in de tent aan de aankomst, met de nodige hapjes en drankjes. Want van een dagje koers krijgt een mens honger en dorst. Rond kwart voor zeven arriveerde het gezelschap opnieuw in Lochristi. Op de parking achter het gemeentehuis werden al afspraken gemaakt voor volgend jaar. 'We doen zeker weer mee, en we schrijven ons meteen als groep in', klonk het enthousiast.

Door Geert Herman, foto's Marleen Van De Velde
AANGERADEN