Lochristi slaat Baloise Belgium Tour een jaartje over in 2016

Foto: Geert Herman

Lochristi - Op de vooravond van de doortocht van de Baloise Belgium Tour in Lochristi liet burgemeester Deswaene verstaan dat de voormalige Ronde van België ook volgend jaar onze gemeente aandoet, maar dat er daarna een koerssabatjaartje wordt ingebouwd. De reden daarvoor is dat er dan op initiatief van Luc Segers een groot kunst- en bloemenevent komt naar aanleiding van de Floraliën. Het nieuws kwam er overigens nadat gemeenteraadslid Eva Paelinck (N-VA) vroeg om de facultatieve vakantiedag voor de gemeentelijke basisschool in 2015 vast te leggen op de dag van de koers. Iets wat onmogelijk bleek, aangezien er nog geen data voor de rittenwedstrijd vastliggen.

De facultatieve vakantiedagen voor de GBS worden vastgelegd op 10 november 2014 en 26 januari 2015, voor beide vestigingen. N-VA suggereerde bij monde van Eva Paelinck om in navolging van de Vrije Basisschool Sint-Jozef een vakantiedag of pedagogische studiedag te voorzien op de dag van de Ronde van België, omdat de bereikbaarheid van de school dan toch gehypothekeerd wordt. 'Praktisch onmogelijk, omdat de data van de rittenwedstrijd nu nog niet vastliggen', aldus burgemeester Deswaene.

Voor wie vanavond afzakt naar het centrum van Lochristi: de presentatie van de ploegen op het podium in Dorp-Oost, ter hoogte van krantenwinkel Press Shop, vindt om 18.15 uur plaats. De N70 is daarom afgesloten voor alle verkeer tussen de Bosdreef en de Koning Albertlaan. Omleiding is er voorzien via de Stationsstraat, de Haanhoutstraat en Beervelde-Dorp, en in de andere richting via de Beerveldse Baan en de Rivierstraat.

Een handig alternatief vanavond is de fiets. Die kan je kwijt op de bewaakte fietsenstalling in de Dekenijstraat, tussen 17.30 uur en  22.00 uur. Ook morgen kan u vanaf 8.00 uur uw tweewieler daar kwijt. De parking op de hoek van de Koning Boudewijnlaan en Koning Albertlaan is gedeeltelijk - van het skatepark tot aan de ambulancedienst - voorbehouden voor de Baloise Belgium Tour, vandaag is er parkeerverbod van 14 uur tot 22 uur, net als morgen van 6 uur tot 12.30 uur.

 

 

Door Geert Herman
AANGERADEN