Gasthuisstraat even dicht vanwege gaslek

  • De Korte Gasthuisstraat bleef langer afgesloten.
Turnhout - Bouwvakkers die in opdracht van de Nederlandse keten Van Haren een winkel inrichten in de Gasthuisstraat, slepen dinsdagochtend een gasleiding door. De brandweer sloot de hele omgeving even af, maar het gevaar was snel geweken.

Op de hoek van de Gasthuisstraat en de Korte Gasthuisstraat wordt hard gewerkt aan de inrichting van schoenenzaak Van Haaren. Die moet over een maand open. "We leggen er een nieuwe vloer in", zegt een van de Nederlandse bouwvakkers die er aan het werk is. "Daarom slijpen we zo'n tien centimeter van de bestaande vloer af."

Tijdens die werkzaamheden slepen de arbeiders ook een gasleiding, die onder de vloer ligt, door. "Die verwacht je daar niet. Normaal gezien ligt zo'n leiding toch 60 centimeter dieper. Maar in zo'n oud gebouw weet je natuurlijk nooit."

Volgens een buurtbewoner spoot het gas uit de leidingen. De gasgeur verspreidde zich snel. De brandweer was onmiddelllijk ter plaatse en sloot veiligheidshalve de hele Gasthuissstraat en Korte Gasthuisstraat af. Die maatregel werd evenwel snel opgeheven, zodat de winkels weinig hinder hebben ondervonden van het gaslek. Brandweerlui voerden in alle belendende panden en op de bovenverdiepingen van de winkel metingen uit, vooraleer het pand weer kon worden vrijgegeven.

Door gvn
  • VOOR ABONNEES