“Koken voor kinderen” blijft een succes

Alle kinderen waren erg gemotiveerd om lekker te koken Foto: hdd.

Beersel - In de brede waaier aan activiteiten die Gezinsbond Dworp Huizingen jaar na jaar organiseren, heeft “Koken voor kinderen” al een stevige reputatie verworven. Ook dit jaar waren er heel wat kinderen tussen 6 en 12 jaar op de afspraak.

“Koken voor Kinderen”, georganiseerd door de Kinderclub van Gezinsbond Dworp vond plaats in zaal Ons Huis te Dworp. De kinderen konden er niet alleen lekker leren koken, ze konden ook genieten van de projectie van een mooie film.

Op “Koken voor Kinderen” kwamen deze laatste, tussen 6 en 12 jaar, met een snijplankje, niet te scherp aardappelmesje, een keukenhanddoek, een schort of oud-T-shirt van mama of papa, om zelf een en ander voor te bereiden, klaar te maken en van te genieten. Groenten werden schoongemaakt en gesneden, nadien kon een volledig, eenvoudig maar lekker, menu worden opgediend., waar een lekker dessert niet ontbrak.

Enkele deelnemers van vorig jaar gaven mee dat zij thuis al af en toe mochten helpen. Anderen gingen “het vragen”. De meesten vonden het wel leuk en komen volgend jaar zeker terug. Na afloop van de kookles konden de kinderen nog genieten van een mooie film.

                       

 

Door Hugo Deville