Soroptimist Club Beersel organiseert “Wine meets Art on Paper”

Beersel - “Wine meets Art on Paper” op 16 en 17 november is het eerstvolgend event dat Soroptimist Club Beersel organiseert voor het goede doel. Dit vindt plaats in de Herisemmolen Fabriekstraat te Alsemberg.

“Wine meets Art on Paper” beperkt zich niet alleen tot degustatie en verkoop van wijnen. Alle deelnemende kunstenaars maakten tenminste één kunstwerk of meer op of met artisanaal papier van de Herisemmolen. Dit zijn unieke stukken die voor de organisatoren van “Wine meets Art on Paper” speciaal werden ontworpen.

En het is allemaal voor het goede doel……. Daniëlle Vander Gucht van Soroptimist Club Beersel: “ Kom samen een heel gezellige avond beleven met vrienden of familie zodat we een mooie opkomst hebben en verkoop kunnen realiseren ten voordele van onze goede doelen waaronder : ZONNESTRAAL te Lennik ,een strijkatelier voor dames met een beperking, HOUVAST een organisatie van de dienst oncologie van de kliniek St Maria te Halle waar we “feel good momenten”  willen steunen voor kankerpatiënten. Dank zij jullie en onze sponsors hebben we al een lounge kunnen inrichten , ook infoavonden en uitstappen staan op het lijstje. HORIZON verdient onze steun, een organisatie die voorleessessies organiseert voor kinderen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn teneinde ze zo te motiveren om onze taal te leren: de eerste voorwaarde om op school een opleiding te kunnen volgen . In het buitenland steunen we UVIRA een schooltje in KIVU waar we  een opleiding ingericht hebben voor jonge dienstmeisjes waar ze gestart zijn in 2013 met een klas alfabetisering , vervolgens een  naaiatelier en nadien een kookatelier . Dank zij deze opleidingen kunnen ze nu zelfstandig worden en hun droom zou zijn een eigen schooltje kunnen te bouwen  . “

“Wine meets Art on Paper” vindt plaats vrijdag- en zaterdagavond 16 en 17 november van 18u tot 22u in de Herisemmolen te Alsemberg.

 

 

Door Hugo Deville