De Neu Pruim haalt de Gault Millau gids

Uiteraard zijn Danja en John in hun nopjes met deze nieuwe onderscheiding Foto: hdd.

Beersel - In 1903 opende een bruin café op de Ukkelsesteenweg in Beersel de deuren. Ongeveer een eeuw later kreeg het een nieuwe bestemming als een gezellig en sfeervol restaurant. Vandaag kwam de Neu Pruim als eerste restaurant van Beersel in de Gault Millau.

Van bij de start van restaurant De Neu Pruim was en is John Stevens, de zaakvoerder van dit familiebedrijf, de chef achter het fornuis. De reputatie van De Neu Pruim groeide mede door het brede en afwisselende aanbod van verse gerechten. De Neu Pruim staat voor een eerlijke keuken met karakter en een ziel. Geen onnodige poespas, er worden dan ook enkel kwaliteitsproducten geserveerd.

Op 8 november van dit jaar wordt de Neu Pruim 18 jaar, volwassen en toch nog zo speels. Wat begon als een cafeetje met boterhammen en plattekaas- een Beerselse specialiteit- werd door de jaren heen een echt restaurant dat vandaag “en stoem(p)elings” een recensie krijgt in de Gault Millau.

Al in 2015 bekroonde Michelin twee klassiekers van de Neu Pruim. Zo behoorde restaurant De Neu Pruim volgens Michelin tot de restaurants waar de beste mosselen en paling in ’t groen geserveerd wordt. In de nieuwe Michelin-gids van 2015 stond voor het eerst een rubriek met restaurants waar je de beste klassiekers kon eten.. Voor Vlaanderen ging het om mosselen, paling in ’t groen en côte à l’os.

Waren John Stevens en Danja Guldentops al super tevreden met de vermelding in de Michelin-gids, wordt het vandaag nog wat meer als 1ste restaurant van Beersel in de Gault Millau. John: “Oh wat zijn we best fier op ons pruimpje en hopen dat ze verder mag groeien zonder haar kinderlijke onschuld te verliezen. Uiteraard willen wij ook onze klanten danken voor het vertrouwen. “

Door Hugo Deville
VOOR ABONNEES