Beersel heeft er extra inzamelpunt voor luierkast bij

Dit extra inzamelpunt voor een luierkast, in het Kriebeldorp, is al het twintigste in Beersel Foto: hdd.

Beersel - De luierkast, waarbij restjes luiers worden ingezameld ten voordele van gezinnen die het financieel moeilijk hebben, krijgt er een extra inzamelpunt bij: groepsopvang het Kriebeldorp in de Kerkstraat te Dworp, bij onthaalouders Cindy en Lindsay.

“We kennen het project van bij onze collega’s en nu we een eigen opvang hebben, maken we graag plaats voor deze inzamelbox”, zeggen Cindy en Lindsay. “Ouders van onze opvang kunnen vanaf nu hun restjes luiers bij ons doneren wanneer hun kindje proper is geworden of een bepaalde maat ontgroeid is. Ook mensen vanuit de buurt zijn welkom om hier luiers te komen doneren. “

“Met dit inzamelpunt erbij, komen we nu al aan 20 plekken in Beersel waar mensen hun luiers naartoe kunnen brengen”, vertelt Ineke Brems, coördinator Huis van het Kind Beersel. “ Drie jaar geleden startten we met dit project vanuit de werkgroep kinderarmoede van Huis van het Kind en het project blijft groeien. “

“Zo zijn er intussen al meer dan 20 gezinnen die gebruik maken van de luierkast”, vult schepen Sonia Van Wanseele(CD&V) aan. “In die 3 jaar tijd hebben we al meer dan 6.000 luiers uitgedeeld. De inzameling blijft dus heel belangrijk om alle gezinnen te kunnen helpen.”

Wie graag zijn luiers doneert, kan vanaf vandaag dus terecht in het Kriebeldorp. Andere inzamelpunten zijn de scholen, kinderdagverblijf Stekelbees, groepsopvang het Kriebelhuis, consultatiebureau van Kind&Gezin, de locaties van De Malleboot, de bib, het Sociaal Huis en buurthuis Babbellot.

Voor meer info kan je terecht bij de coördinator van Huis van het Kind Beersel via ibrems@landelijkekinderopvang.be of 0478/63 42 95.

 

 

 

Door Hugo Deville
VOOR ABONNEES