Feestjaar Chiro Lot afgesloten met optreden Johan Verminnen

Het optreden van Johan Verminnen in zaal Blokbos was veel meer dan gewoon komen zingen en een gage opstrijken Foto: hdd.

Beersel - De voorbije maanden werd het 50 jarig bestaan van Chirojongens Eureka Lot al gevierd met o.m. de eerste Chironamiddag van het nieuwe Chirojaar die in het teken stond van het jubileum, er vond een fototentoonstelling plaats met voorstelling boek, er werd gefuifd en gezellig samengezeten.

Als afsluiter van het feestjaar werd Johan Verminnen nog eens naar Lot uitgenodigd. Hij was hier al te gast in het Vraagteken in 1973 en de jaren nadien nog meermaals met zijn begeleidingsgroep, waar ook pianist Raymond Van het Groenewoud deel van uitmaakte. Zijn optreden nu werd een succes over de ganse lijn.

Voor dit “intiem” concert in zaal Blokbos waren 200 zitplaatsen voorzien die al vlug allemaal werden gereserveerd. Het waren dan ook tweehonderd geïnteresseerden die hun oren spitsten al bij de eerste noten die in de zaal weerklonken. De stilte in de zaal liet merken hoe sterk Johan Verminnen zijn publiek nog kan bespelen. Iedereen genoot zichtbaar van het concert. “Mooie dagen….. “ gezongen door Johan en de mensen in de zaal, klonk zo uniform dat je zou geloven dat het vooraf ingeoefend werd.

Maar het gaf ook weer hoe de leidingsploegen(jonge en oudere) de handen in elkaar sloegen om op een eigentijdse manier het culturele aspect dat doorheen de vier activiteiten liep te accentueren. Een project waarbij digitale communicatie, samenwerking, visie, culturele samenhang, inzicht, zo mooi met elkaar verweven werden, verdient wel een applaus.

Een aanwezige kon het niet beter verwoorden: “De viering van 50 jaar Chiro Eureka kon niet mooier eindigen. Met zijn warme stem en bekende meezingers bracht Johan een hele zaal vol Chirovrienden aan het zingen. Met dank aan die eerste leiders van toen, die deze viering voorbereidden en in samenwerking met de huidige ploeg uitvoerden. Bedankt voor de prachtige avond. Proficiat aan de organisatie. “

 

Door Hugo Deville
VOOR ABONNEES