Drogenbos verwelkomt het PeriFeria festival

In aanloop naar het eigenlijke festival werd alvast gestart met de Power-Pili Compost- installatie. Deze moet tijdens het festival voor een unieke spa-ervaring zorgen Foto: hdd.

Drogenbos - PeriFeria wil het verstedelijkte landschap in de rand van en rond Brussel bevragen en naar waarde schatten. Samen met bewoners en lokale verenigingen, ontwerpers en onderzoekers, kunstenaars en creatieven zorgt organisator City3 voor workshops, rondleidingen, artistieke ingrepen en spektakel en animatie op maat, gebaseerd op de aanwezige know-how en verbeelding.

Van 29 tot 31 augustus zet City3 met het PeriFeira Festival voor een 4de keer de periferie van Brussel in de kijker. Dit jaar worden de tenten opgeslagen in de zuidrand, op de grens van Drogenbos, Vorst en Ukkel. Op het programma? Samen met bewoners en verenigingen, ontwerpers en onderzoekers, kunstenaars en creatieven wordt er opnieuw gezorgd voor workshops, rondleidingen, artistieke ingrepen en spektakel en animatie op maat, gebaseerd op de aanwezige know-how en verbeelding.

De festival-locatie voor de vierde editie is het groengebied “Het Moeras”, naast het FeliXart Museum, op een steenworp van tramterminus Stalle op de grens van Brussel en Vlaanderen. Waar men dit jaar van gaat kunnen proeven en genieten is het theatercollectief K.A.K., de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars en  het Berlijns-Brussels collectief van architecten en kunstenaars Collective Disaster.

Lokaal krijgt organisator City3 dit jaar versterking van verschillende verenigingen uit Drogenbos, Ukkel en Vorst. Op de PeriFeria Main Stage zorgen zij voor allerlei spelactiviteiten en performances. Ook wordt de boomgaard van FeliXart tijdens PeriFeria door City3 omgevormd tot een openlucht kunstgalerij.

En hiermee is het nog niet gedaan. Naar goede gewoonte pikt PeriFeria ook in op de ruimtelijke uitdagingen die zich stellen in de rand van en rond Brussel. Zo is er de conferenties “Gluren over de Gewestmuren’ op donderdag 29 augustus, een debat op donderdagavond 29 augustus gaat dieper in op de driehoeksverhouding Cultuur-Ecologie-Erfgoed in de zuidrand van Brussel en is er een programma van wandelingen en rondleidingen op vrijdag- en zaterdagvoormiddag.

Alle info op  www.PeriFeriafestival.be .

Door Hugo Deville