Bruegel inspireert ook Beersel

Amballage Kado Xl fleurt deze expo "Bruegel inspireert" op Foto: ingezondern.

Beersel - Dat Bruegel vandaag in de Zennevallei en het Pajottenland extra in de schijnwerpers komt te staan, kan niemand meer ontkennen. Meer nog, de initiatieven volgen elkaar op en bijna elke week vindt er her en der heel wat plaats. Zo ook in CC de Meent in Beersel.

De voorbije maanden gingen een 40-tal plaatselijke kunstenaars vanuit diverse kunsttechnieken aan de slag met de erfenis van kunstschilder Pieter Bruegel de Oude, die dit jaar precies 450 jaar geleden overleed. Elke kunstenaar maakte een eigentijdse versie van een gekozen Bruegelwerk of liet zich inspireren door een Bruegeliaans thema. Het resultaat is verrassend en toont aan hoe Bruegel tot op vandaag de fantasie en creativiteit van kunstenaars blijft prikkelen. Curator van de tentoonstelling is Philippe Van Goethem.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 8 september om 11u, met een Bruegeliaanse receptie en muziek van Emballage Cadeau XL. De voorbije maanden gingen een 40-tal plaatselijke kunstenaars vanuit diverse kunsttechnieken aan de slag met de erfenis van kunstschilder Pieter Bruegel de Oude, die dit jaar precies 450 jaar geleden overleed. Elke kunstenaar maakte een eigentijdse versie van een gekozen Bruegelwerk of liet zich inspireren door een Bruegeliaans thema. Het resultaat is verrassend en toont aan hoe Bruegel tot op vandaag de fantasie en creativiteit van kunstenaars blijft prikkelen. Curator van de tentoonstelling is Philippe Van Goethem.

 

 

 

Door Hugo Deville
AANGERADEN
Meest recent