Kerstboomverbranding in Drogenbos veranderde gewoon in eindejaarsdrink

De Drogenbos kwam er dank zij Odyssee Distillerie en Laurent Posschelle, Benjamin Bourguignon en Pierre Humbeeck Foto: hdd.

Drogenbos - In Drogenbos vond begin 2016 voor het eerst een kerstboomverbranding plaats en hiermee was de gemeente niet de enige in de regio. Deze kerstboomverbranding werd in Drogenbos in het leven geroepen als alternatief voor de te duur geworden kerstmarkt, die slechts om de twee jaar werd georganiseerd.

In de plaats kwam de kerstboomverbranding in natuurgebied Het Moeras. -  Bij het einde van de eindejaarsperiode van dit jaar bleek dat er al een einde gekomen was aan de nog prille traditie van de kerstboomverbranding in Drogenbos. Schepen van Feestelijkheden Myriam Claessens(Drogenbos Plus-LB): “Onze laatste kerstboomverbranding begin 2019 kon al niet plaatsvinden ingevolge het slechte weer. We hadden in het college toen al beslist dat het de laatste editie was en daar bleven we bij. We stoppen ermee uit principe, voortaan zullen we de bomen verhakselen.

Wat er wel kwam was een eindejaarsdrink in de gemeenteloods achter het gemeentehuis. En nog meer: de aanwezigen konden niet alleen wat mee neer huis nemen van de verhakselde kerstbomen, ze konden ook voor het eerst kennis maken met het Drogenbos bier. Inderdaad, Drogenbos heeft nu ook zijn eigen bier.

Drogenbos is het eerste bier dat werd gebrouwen door Pierre Humbeeck en Odyssee Distillerie op de Paul Gilsonlaan 470 in Drogenbos. In mei 2018 was de distillerie een feit en begin dit jaar begon men te brouwen en te distilleren. Een en ander wordt beheerd door 2 personen, wel zijn er meerdere privé-investeerders. De hoofdactiviteit is wel het distilleren van alcohol, fruit en granen van topkwaliteit. Maar ook werd gedacht aan het brouwen van bier en Drogenbos is de eersteling.

Pierre Humbeeck: “Het is een blond bier met een alcoholpercentage van 4,8%. Onze bedoeling was het biertje zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de Pilsner. Het werd een uitzonderlijk brouwsel met gerstmout van beste kwaliteit en zeer goede hop. “ De Drogenbos kon al worden geproefd op de nieuwjaarsdrink in Drogenbos, maar zal in de toekomst ook verkrijgbaar zijn in de plaatselijke Carrefour vestiging. Drogenbos zal worden gebrouwen zolang er vraag naar is. De brouwers Laurent en Benjamin zijn momenteel nog aan de slag om in de toekomst nog meer originele bieren te brouwen.

Door Hugo Deville