Dynamische verkeerslichten in Lot komen dichterbij

Hier komen de dynamische verkeerslichten. Ze moeten het oversteken van de Stationsstraat voor de fietsers veiliger maken Foto: hdd.

Beersel - De fietssnelweg F20 , langs het kanaal Brussel-Charleroi, van Halle naar Brussel doet ook Beersel en als volgende gemeente Sint-Pieters-Leeuw aan. Op de Beerselse gemeenteraad van 29 april werden de lastvoorwaarden en gunningswijze “wegwerken van de knelpunten op de fietssnelweg F20 – Lot Sashoek” goedgekeurd.

Een vervolg kwam er op de gemeenteraad van 24 juni met de vraag om de gunning goed te keuren voor de dynamische verkeerslichten Lot Sashoek. De kruising van de fietssnelweg F20 met de Stationsstraat is nu reeds een drukke fiets oversteekplaats en op sommige momenten van de dag gevaarlijk voor de fietsers die deze drukke straat kruisen.

Schepen van Mobiliteit, Kristien Vanhaverbeke(N-VA):  “We gaan ervan uit dat de fietssnelweg nog meer mensen zal overtuigen om te fietsen. De kans is groot dat dit nog een drukker verkeersknoop wagen / fiets zal worden. Om de veiligheid van de fietser nog groter te maken, hebben we ervoor gekozen om deze oversteek te voorzien van dynamische verkeerslichten. Zij zullen her verkeer monitoren en maximaal voorrang geven aan de fietsers.”

Ook werd er rekening gehouden met allerhande omstandigheden, o.m. grote drukte. Kristien Vanhaverbeke: “ Uiteraard zal er bij grote drukte ook over gewaakt worden dat de stroom van wachtende wagens niet te lang wordt. Er zal ook een drukknop zijn voor extra aanvraag. We zijn ervan overtuigd dat op deze wijze alle rijrichtingen voor alle verkeer zo veilig mogelijk zullen zijn.” De kosten voor het plaatsen(32.683 euro) en het besturingssysteem(15.983 euro) wordt door de gemeente Beersel voorgeschoten, zij krijgen dit geld wel terug.

 

 

 

Door Hugo Deville
AANGERADEN