Ozark Henry, Slongs, Van Echelpoel, Blanche: het Groot Verlof hield publiekstrekkers tot het laatste

Foto: hsb

Leuven - Het Leuvense Groot Verlof heeft woensdag de laatste namen gelost voor de Beleuvenissen. En wat blijkt: ze hielden de grootste publiekstrekkers tot het laatste. Kleppers als Ozark Henry, Van Echelpoel en Blanche worden aan het programma toegevoegd.

Eerder al werd bekend dat De Kreuners, Billy Ocean, Grandmaster Flash en The New Power Generation celebrating Prince op de Oude Markt zullen staan. Sterke namen, maar wel eerder voor een gericht publiek. Nu pas, een dikke maand voor de start van het Groot Verlof met de Beleuvenissen, maakt schepen Dirk Vansina (CD&V) de echte publiekstrekkers bekend.

Op 13 juli zijn dat Ozark Henri, Tom Helsen, Slongs en de Leuvense hiphopband Major. Discobar Galaxie staat die avond op de Vismarkt. Op 20 juli betreden naast de Kreuners ook The Bootleg Sixties, Buurman en Wouter Vandenabeele het podium en is er op de Vismarkt net als vorig jaar de Nationale DJ Defilé. De laatste Beleuvenissen op 27 juli worden aangevuld met Isolde XL, Blanche, She Bad en Van Echelpoel.

Leuvens talent

"We zijn zeer trots dat we weer zo'n sterk programma kunnen voorstellen", zegt schepen Dirk Vansina. "Uiteraard zijn de grote namen de blikvangers, maar we blijven het belangrijk vinden om ook een zo divers mogelijk muzikaal aanbod te brengen van de strafste dj's op de Vismarkt tot gezellige luistermuziek op het Hogeschoolplein. Dat artiesten en bands uit eigen stad een kans krijgen op de podia van Het Groot Verlof blijft ook belangrijk, dit jaar is maar liefst 30 procent van de affiche van Leuvense origine."

Op dansfeest Half Oogst, waarvan al eerder de line-up van zondag werd bekend gemaakt, blijft de headliner van zaterdag 11 augustus nog even geheim. De rest van het programma zal in ieder geval uiterst dansbaar zijn met JtotheC, Amery, TheColorGrey, Soundraskalz, 'T Hof van Commerce, Grandmaster Flash en Stikstof. Op het Hogeschoolplein rijgen onder meer Chaos in the CBD, Debonair en Palmbomen II & Betonkust de nodige house, techno, R&B en discobeats aan elkaar.

Het Groot Verlof Pocketguide by Guy Gazet on Scribd

Door Hannelore Smitz