Zaterdag diabetesbeurs in 't Vondel

Foto: idh

Halle - Zaterdag 1 september kan men voor de zesde keer naar een diabetesbeurs in cultuurcentrum 't Vondel. Mensen met diabetes en hun familieleden kunnen er allerlei info en tips vinden over alles bij deze ziekte komt kijken.

Wie getroffen wordt door diabetes, wordt meteen met heel wat aanpassingen in zijn of haar levensstijl geconfronteerd. Om mensen met diabetes en hun familie wegwijs te maken in wat er allemaal bij deze ziekte komt kijken, organiseert de diabeteswerkgroep van Halle om de twee jaar een diabetesbeurs. Zaterdag 1 september kan men op deze diabetesbeurs terecht in cultuurcentrum 't Vondel in Halle van 9uur tot 13uur.

Op de diabetesbeurs zijn farmaceutische firma's aanwezig, mutualiteiten, organisaties rond beweging en gezonde voeding en zo meer. Men kan er kennis maken met diabeetvriendelijke hapjes. Men kan de bloedglucose laten meten en ene gezondheidsrapportje laten opmaken op basis van gewicht, lengte, bloeddruk, hartslag en BMI. Er zijn algemene infosessies gepland over diabetes door dokter Greta Van Pottelbergh en kinesiste Chris Deneyer. Diëtiste Katrien Vandenbroucke geeft een kookdemonstratie. Diabeteseducator Siska Dejonghe leert hoe je voedingsetiketten kunt lezen en er zijn beweegsessies onder leiding van Leen Mariên.

Door Ingrid Depraetere
AANGERADEN