Festivhalle beleeft beste editie ooit

Halle - Zo'n 10.000 bezoekers vonden afgelopen weekeinde de weg naar Festivhalle op de Leide in Halle om er drie dagen te genieten van gratis concerten. "De beste editie ooit", aldus de organisatoren.

"Veel volk, een leuke sfeer, fijne muziek en geen incidenten: voor elke organisator is dit een droom. En voor Festivhalle 2018 is die droom uitgekomen", zo vat Sebbe Raemdonck van de vzw Rock Monsieur de Halse festivaldriedaagse samen samen.

Dat het snor zat was donderdagavond al meteen duidelijk toen met maar liefst 800 festivalgangers op de openingsavond. "Zoveel volk hebben we nog nooit gehad op donderdagavond. Maar Bram & Lennert, Lobstar en Bossum zijn ind e regio dan ook bijzonder populair, aldus Sebbe Raemdonck. Op vrijdag waren het dj's die de festivalgangers op twee podia verwenden met eigentijdse beats. Bijzonder was de openingsacts door dj's for specials waarbij dj's met een beperking het publiek op sleeptouw namen. Vrijdagavond liep de tent vol met zo'n 2.000 feestvierders.

Maar toen moest het grof geschut op zaterdag nog komen. Vooral Bart Peeters was de absolute publiekstrekker. Tijdens zijn optreden telden de organisatoren zo'n 4.500 festivalgangers. Ook op zaterdagnamiddag tijdens de kindernamiddag met o.a. Nachtwacht lokte ook nog eens meer dan 2.000 bezoekers.

"Het succes is te zoeken in de zeer toegankelijke affiche die we dit jaar hadden. Naast Bart Peeters hadden we ook nog mama's Jasje, Daan en Jebroer waarvoor heel wat mensen kwamen. En natuurlijk hadden we ook het weer mee", besluit Sebbe Raemdonck.

Door Ingrid Depraetere