Halle in zee met Groep Intro voor buurtwerking

Foto: idh

Halle - Halle gaat in zee met Groep Intro om de buurtwerking op zijn grondgebied te organiseren. Groep Intro neemt de fakkel over van Riso Vlaams-Brabant die de kar vele jaren trok. Maar volgens de stad was er de jongste tijd te weinig continuiteit bij de buurtwerkers zodat beslist werd hun contract niet meer te verlengen.

"Met onze buurtwerking in het Windmoleke en in de wijk Vogelweelde willen we zorgen voor een positief buurtklimaat en een warme samenleving. Dankzij de buurtwerking krijgen kinderen, jongeren en andere bewoners uit deze wijken een aangepast activiteitenprogramma. Via de buurthuizen wordt er een ontmoetingsplaats gecreëerd voor de bewoners. Buurtwerkers zetten initiatieven op om de leefbaarheid te verhogen en begeleiden ook mensen in hun zoektocht op de arbeidsmarkt", verduidelijkt schepen van welzijn Christophe Merckx het takenpakket van de buurtwerking in Halle.

Groep Intro krijgt een toelage van de stad van 68.460 euro om de werking te organiseren. De buurtwerkingen mogen ook gratis lokalen van de stad gebruiken. Halle wil verder ook subsidiekanalen aanboren, onder meer bij de provincie.

De samenwerking wordt voorlopig beperkt tot een jaar. Om op langere termijn zekerheid te beiden voor het voortbestaan van de buurtwerking wordt er dit jaar een lastenboek voorbereid voor de komende zes jaar.
Groep Intro heeft ervaring met buurtwerking. Zo runt ze onder meer ook de buurtwerking in Ruisbroek. 

Door Ingrid Depraetere