Verdachte van inbraak aangehouden na zoektocht met helikopter en speurhond

Foto: idh

Halle - De politie van de zone Zennevallei kon in de nacht van dinsdag op woensdag een man aanhouden die verdacht wordt van inbraak. Twee kompanen konden ontsnappen. De man kon gevat worden dankzij het inzetten van een helikopter en een speurhond.

Toen een politiepatrouille rond 2 uur woensdagnacht een verdacht voertuig opmerkte en over wilde gaan tot een conctrole, nam het voertuig plots met gedoofde lichten de vlucht. Via de nummerplaat kon de politie al snel achterhalen dat het voertuig enkele weken geleden gestolen werd ind e omgeving van Waterloo en geseind stond. Met de hulp van een andere patrouille kon de auto worden klem gereden op de binnenrinf ter hoogte van de aansluiting van de N203A in Halle. De drie inzittenden vand e wagen sloegen meteen te voet op de vlucht.

Meteen werd de hulp ingeroepen vand e federale wegpolitie, van een politiehelikopter en van een speurhond om het dretal te zoeken. Dankzij deze bijstand kon de politie een vand e drie voortvluchtigen nrekenen. De twee anderen werden niet meer terug gevonden. 

In de wagen trof de politie allerlei inbrekersmateriaal aan en gestolen goederen van een diefstal bij een bedrijf uit de buurt. De man werd meteen aangehouden en wordt woensdag nog voorgeleid bijd e onderzoeksrechter. Het gaat om een man van niet-Belgische nationaliteit. Hij had geen identiteitsdocuemnten of verblijfspapieren bij zich.

Door Ingrid Depraetere
VOOR ABONNEES