Fans Paul Severs krijgen dinsdag groot scherm op Possozplein

Foto: idh

Halle - Alle fans van Paul Severs zullen dinsdag 23 april tijdens de uitvaart van de populaire zanger in de Sint-Martinusbasiliek in Halle de kans krijgen om een laatste groet te brengen. Op het Possozplein wordt een groot scherm en bloemenzone geinstalleerd

Paul Severs draaide een halve eeuw mee in deVlaamse showbizz en was zowel in Vlaanderen als in Wallonie een geliefd artiest. Dat vertaalt zich in vele fans, vooral omdat de zanger uit Halle steeds zeer bereikbaar was voor hen. Omdat Paul Severs steeds die gewone volkse jongen is gebleven, wil de familie die goede band met zijn publiek tot op zijn afscheidsviering doortrekken.

"We verwachten dinsdag bij de uitvaart bijzonder veel volk: familie en vrienden, maar ook uiteraard fans, collega's en media. We gaan voor een serene plechtigheid waarin we iedereen die mijn vader een warm hart toedroeg aan zijn trekken willen laten komen", zegt zoon Christophe Severs. "Dat vergt een zeer secure voorbereiding maar het is onze manier van de familie Severs om iedereen een welgemeende dankjewel te zeggen".

Omdat de basiliek zelf grotendeels zal worden ingenomen door familie, genodigden en pers, zullen niet alle fans terecht kunnen in de basiliek om de plechtigheid te volgen. "De uitvalsbasis voor de fans wordt het Possozplein. Hier voorzien we een groot scherm zodat iedereen de uitvaart en alles wat binnen in de basiliek gebeurt toch zal kunnen volgen. Op het plein komt ook een bloemenzone waar iedereen die dat wil bloemen zal kunnen neerleggen. Het cultuurcentrum 't Vondel stelt zijn toiletten ter beschikking", aldus Christophe. "Op het Possozplein start er een nadargang waar mensen rustig tot in de basiliek worden geleid voor een laatste groet. Hier ontvangt iedereen ook een rouwprentje. We bekijken nog of we ook op het Possozplein nog rouwprentjes kunnen uitdelen voor mensen die te laat zijn voor de laatste groet".

Een laatste groet brengen start dinsdag al om 7.30uur. Fans zijn welkom tot 9.45uur. Van 10uur tot 11.30uur komen de genodigden aan de beurt voor een laatste groet. Dan kan men enkel de basiliek binnen met een persoonlijke uitnodiging. Om 11.30uur start dan de eigenlijke plechtigheid die ook live te volgen is op het Possozplein op groot scherm.

"Een ander probleem wordt zeker het parkeren in Halle. We raden fans aan om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. Halle is zeer goed bereikbaar met de trein of de bus", aldus nog Christophe Severs. "Omdat het allemaal wellicht lang zal duren, raden we mensen die minder goed te been zijn aan om klapstoeltjes te voorzien. We krijgen in elk geval de steun van de stad Halle, van het Rode Kruis en politie om alles in goede banen te leiden".

Door Ingrid Depraetere