FOTO. Bikelife Duatlon brengt sfeer

Halle - De verhuizing van de Bikelife Duatlon opnieuw naar het Stationsplein bleek donderdagavond een goede zaak. Er kwam heel wat volk supporteren en dat zorgde meteen voor sfeer. De vzw Endurance Sports Halle, een werkgroep binnen triatlonclub H3O Halle, tekende voor een puike organisatie met ruim honderd vrijwilligers. Met een volzet deelnemersveld met meer dan 250 atleten, waaronder een dertigtal Hallenaren, zat de wedstrijd ook sportief snor. Angelo Vandecasteele, derde op het WK duatlon, won in Halle. Bij de dames was de overwinning voor Maurine Ricour van de Halse club H3O.

De verwachtingen waren hooggespannen voor de 24ste editie van de Bikelife Duatlon van Halle: alle Belgische toppers tekenden present, de wedstrijd was uitverkocht (bijna 300 deelnemers) en ook enkele Hallenaren kwamen in aanmerking voor het podium. De organisatie blikt dan ook tevreden terug op deze knaleditie die wonder boven wonder ook droog is gebleven.

Bij de vrouwen was het na het eerstee looponderdeel al snel duidelijk dat Maurine en Margot Ricour – beiden lid van de Halse 3atlon Organisatie (H3O) – de wedstrijd zouden domineren. Na een zeer sterk looponderdeel sprongen ze met slechts enkele seconden verschil op de fiets. Tijdens het fietsen diepte Maurine de kloof met de achtervolgers Margot en Lotte Claes (Belgische kampioene duatlon) verder uit, waardoor ze met een geruststellende voorsprong aan het laatste looponderdeel kon beginnen en ook de Bikelife Duatlon op haar palmares kon schrijven. Voor de tweede plaats werd nog het bijzonder spannend, maar Lotte Claes kon het kloofje met Margot Ricour net vasthouden, waardoor zij als tweede eindigde. De jongste van de zusjes Ricour eindigde op een onverhoopte maar sterk verdiende derde plaats.

Bij de mannen verscheen de Belgische top aan de start, naast titelverdediger en H3O-lid Wazo De Rouck. Van bij de start werd duidelijk dat Angelo Vandecasteele, derde op het EK en WK Duatlon, de race naar zijn hand zou zetten. Als eerste mocht hij, na 7km lopen, aan het fietsonderdeel beginnen. In de achtervolgende groep vonden Seppe Odeyn, Belgisch Kampioen Jan Petralia, Guust De Smul en Wazo De Rouck elkaar, en zij slaagden er in de voorlaatste ronde tot bij Vandecasteele te rijden. De wedstrijd zou dus beslecht worden in de laatste 3,5km lopen. Seppe Odeyn en Jan Petralia hadden nog een extra versnelling in de benen en liepen naar plaats twee en drie. Guust De Smul strandde op de vierde plaats. Titelverdediger De Rouck eindigde knap als vijfde in deze sterk bezette wedstrijd.

Er kwamen ook 37 duo’s aan de start met op de eerste plaats “Team Trakks” met Koen Nechelput en Joeri Deleener, op de tweede plaats “De Coureurs” met Andrew Ydens en Ian Vansumeren en op de derde plaats Team Est met Robbe Dierckx en Steffen Fieuws.

In de jeugdreeksen namen nog eens zestif-g jeugdatleten en G-Sporters deel aan hun duatlon met aangeapàste afstanden in lopen en fietsen.

Door Ingrid Depraetere
AANGERADEN