Twee maanden hinder door werken op Ninoofsesteenweg in Herne

Foto: idh

Herne / Galmaarden - Fluvius legt in het Pajottenland glasvezelkabel aan. Van maandag 30 september tot 22 november gaat de nutsmaatschappij aan de slag op de Ninoofesteenweg van aan het kruispunt met de Langestraat richting Herne. Om de hinder te beperken wordt er in twee fasen gewerkt.

 De eerste fase loopt van 30 september tot en met 11 oktober. In deze fase geldt er eenrichtingsverkeer op de Ninoofsesteenweg van Herne richting Ninove. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Tollembeek en Herfelingen. Het plaatselijk verkeer, fietsers en de bussen van De Lijn volgen de omleidingsroute langs de Repingestraat, Vollezelestraat en Hollestraat naar Herne. Door deze omleiding worden ook de bushaltes aangepast. Meer info over afgeschafte en nieuwe tijdelijke stopplaatsen kan men vinden op www.delijn.be.

De tweede fase vand e werken loopt van 14 ,oktober tot en met 22 november. Dan wordt er verder richting Herne gewerkt. De werfzone wordt opgesplitst in twee zones van zo'n 300 meter. Door mobiele verkeerslichten is dan verkeer in beide rijrichtingen terug mogelijk op de Ninoofsesteenweg. Wie niet in het centrum van Herne moet zijn, wordt aangeraden om te rijden via Tollembeek of Herfelingen.

Na 22 november schuiven de werken verder op naar de Stationsstraat en de Scherpstraat in Herne en richting Tollembeek anderzijds.
INITIALEN 3 Karakters (2 - 30)
 

Door Ingrid Depraetere