Elf bevestigde corona besmettingen in De Pinte

Foto: -

De Pinte - Uit de gegevens van het wetenschappelijk instituut Sciensano blijkt dat er tot en met maandag elf bevestigde coronabesmettingen waren in De Pinte. Dit komt overeen met één besmetting per 988 inwoners.

Het aantal bevestigde gevallen in De Pinte ligt relatief laag vergeleken met de buurgemeenten. Alleen Nazareth scoort nog lager met 9 bevestigde infecties (één per 1.290 inwoners).

In Sint-Martens-Latem zijn er 22 bevestigde zieken, dat is één per 380 inwoners. Melle telt 23 bevestigde besmettingen (1 per 513 inwoners), Merelbeke 40 (1 per 619 inwoners).

Voor alle gemeenten zijn de werkelijke cijfers wellicht een stuk hoger, omdat momenteel alleen zorgwerkers en personen met ernstige symptomen getest worden. Deze week begint men ook in woonzorgcentra en rusthuizen op grote schaal te testen.

Dinsdag waren er in Gent in totaal 345 bevestigde besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat komt overeen met 13 op de 10.000 Gentenaars die positief getest hebben op het coronavirus.

In de grensgemeenten van Gent lijkt het aantal bevestigde besmettingen te stagneren. Enkel in Lievegem (66 besmettingen, 6 meer dan 24 uur eerder), Destelbergen (34, 4 meer) en Evergem (56, 4 meer) meldde Sciensano dinsdag nog meerdere nieuwe gevallen.

Door jdd
AANGERADEN
Meest recent