Twintig bestuurders betrapt op rijden onder invloed tijdens BOB-actie in zone KLM

Foto: if

Londerzeel / Meise / Kapelle-op-den-Bos - Tijdens de nacht van donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei deed Politiezone K-L-M een BOB-actie doorheen de gemeenten van Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise. De actie kaderde in het zonaal veiligheidsplan om het aantal dodelijke verkeersslachtoffers te verminderen.

Politiecommissaris-woordvoerder Freddy Van Heymbeeck: “Bekeken over zowel de nacht van donderdag 23 mei en vrijdag 24 mei werden zo’n 400 bestuurders gecontroleerd of ze niet teveel gedronken hadden. Ook boorddocumenten en andere wetmatigheden zoals het dragen van de gordel werden gecontroleerd. Van alle gecontroleerde bestuurders, hadden 20 bestuurders meer gedronken dan wettelijk toegestaan."

"Zes bestuurders hiervan zijn hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen. 3 bestuurders zaten gewoonweg dronken achter het stuur. Een bestuurder die onder invloed van drugs werd tegengehouden, had zelfs geen rijbewijs. De rechtbank zal zich uitspreken over de strafmaat.”

"Ook andere overtredingen"

Daarnaast zijn er nog tal van andere overtredingen vastgesteld. Van Heymbeeck: “Deze gaan van het negeren van een roodlicht tot keuringen die vervallen zijn, alsook het niet-dragen van beschermende motokledij en het niet-dragen van de gordel. Politiezone K-L-M blijft zich elke dag inzetten om de veiligheid binnen de 3 gemeenten te verbeteren. Door verkeerscontroles uit te voeren hoopt ze niet alleen mensen te sensibiliseren over verkeersveiligheid maar wil ze ook de wegen effectief veiliger maken voor alle weggebruikers.”

Door Joris Herpol
AANGERADEN