vzw Viane Viert zet schouders onder dorpskermis

Foto: if

Geraardsbergen - Het afsluiten van de zomer gebeurt in Viane de laatste jaren steevast met een kermisweekend. Het is de vzw Viane Viert die met de steun van enkele lokale sponsors en de stad Geraardsbergen de schouders zet onder de dorpskermis.

"Op zondag 15 september zetten we vanaf 12 uur onze eerste passen op de dansvloer met life muziek. De kids worden vanaf 15 uur verwend door ‘Krissy’s kinderanimatie’ en ballonplooier Grimballo" zegt Robin De Roeck van Viane Viert.

"De headliner van dit jaar hoeft eigenlijk geen introductie. ‘Als de dag van Toen’, ‘Zo ver weg’,  ‘Doe het Licht maar uit’ en vele andere hits kan menig Vlaming nog meebrullen. ‘Mama’s Jasje’ zal dit jaar dus gegarandeerd het Vianeplein opnieuw laten swingen."

"Om iedereen alvast op te warmen zal voor hun optreden ‘Nico zingt Hazes’ de hits van André Hazes  brengen en na de hoofdact gooien we met de zesde Handjesworp opnieuw met waardevolle geldprijzen. Dé klassieker die kermiszondag steevast een rockend & rollend afsluit is uiteraard de covergroep The Friends Collection."

"Niet enkel zondag, maar het ganse kermisweekend zijn er nog tal van andere activiteiten in Viane. Op vrijdag is er in Café El Corazón een bingoavond. Op zaterdag vindt er in het Ontmoetingscentrum een petanquetornooi plaats en ’s avonds kan men in Huis Ansiau heerlijk smullen op een mosselfestijn."

"Naast de optredens wordt op zondag vanaf 11.30 uur gezorgd voor een lekkere barbecue door beenhouwerij ’t Slachthuis en is er in Museum ’t Aloam een tentoonstelling van kunstenaar Yves Poelman en dochter, een demonstratie van oude ambachten en een kermiscafé."

Maandag 16 september start de 59ste Grote Prijs Paul Borremans om 14 uur. En om 18 uur sluiten we het kermisweekend dansend af op de afterparty in Café El Corazón. En omdat we in Viane graag blijven vieren doen we op vrijdag 20 september gewoon door. De jongeren van Viane Viert organiseren dan hun AMVIANCE-fuif waar iedereen de beentjes kan losgooien op hits van vroeger en nu gebracht door de klasse DJ's Boogerworm, Sideffect en Lars Vegas! Viane Viert opnieuw! En iedereen mag het weten!"

Door Jan Lion
AANGERADEN
Meest recent