"Zondagreserven WK Idegem gaan ervoor"

Foto: if

Geraardsbergen - In de provinciale voetbalreeks 3 reserven C speelt voortaan ook het team WK Idegem. “We beschikken over een jonge en dynamische ploeg die iets moois wil uitbouwen, dit en de komende jaren” vertelt trainer Maiko Van Nieuwenhove.

De ploeg speelt zijn thuiswedstrijden op zondag om 10 uur op de terreinen langs de Bareelstraat onder leiding van trainer Maiko Van Nieuwenhove. “Natuurlijk willen we elke match winnen maar in realiteit zal dat tegen gevestigde waarden moeilijk worden."

Het team krijgt de steun van schepen van sport Véronique Fontaine (Open VLD). Zij schonk de eerste wedstrijdbal. “Nieuwe initiatieven als deze steun ik heel graag, dit is zowel voor de spelers als de toeschouwers een meerwaarde voor Geraardsbergen en zijn deelgemeenten."

"Een nieuwe ploeg starten gaat niet zomaar: je moet voldoende spelers vinden, er komt administratie bij kijken en je moet inkomsten vergaren"  zegt Jeroen De Coster die medeoprichter is van de ploeg.

“We kregen de volledige medewerking van WK idegem om ons project te kunnen realiseren, het is een unieke kans die we krijgen en we grijpen die kans dan ook met beide handen” zo vertelt Jeroen.Wie de ploeg wil steunen kan een wedstrijdbal schenken. Het team speelt op zondag om 10 uur.

Door Jan Lion