Jeugddag in het teken van de mobiliteit

Foto: if

Geraardsbergen - Zondag was er de jaarlijkse Jeugddag. Het werd een bijzondere editie want het event stond volledig in het teken van mobiliteit.

“Samen met Jeugddienst Globelink en een aantal jeugdverenigingen hebben we de mobiliteitsproblemen die we ondervinden in kaart proberen brengen" zegt Michaël Van der Linden, voorzitter van de jeugdraad.

"Zo vinden we bijvoorbeeld dat de fietsers in het stadscentrum te weinig ruimte krijgen. Hierrond maakten we in het begin van het jaar een bucketlist met acties die deze problemen op een ludieke manier in beeld brengen.”

“Zondag hebben we een aantal van deze acties uitgevoerd. Zo werden er slogans bedacht waarmee we duidelijk willen maken dat er te veel auto’s in het centrum rijden. Op het einde van de namiddag hielden we een colorrun voor het goede doel."

De actie bracht 210 euro op die gaat naar het 'Fonds Emilie Leus'. "Die hopen dat ze door informatie en sensibilisering op het vlak van verkeersveiligheid het aantal dodelijke en zware letselongevallen in het verkeer kunnen helpen verminderen"

De jeugdraad wil tegen het einde van 2019 graag een advies schrijven aan het schepencollege met uitdagingen voor de komende jaren. Ze hopen dat mobiliteit ook een belangrijke plaats krijgt binnen het nieuwe Meerjarenplan van de Stad.

Door Jan Lion
AANGERADEN
Meest recent