Gamegigant Ubisoft komt naar de Middenschool

Foto: if

Geraardsbergen - GO! Middenschool Geraardsbergen en gameontwikkelaar Ubisoft de slaan handen in elkaar en bezorgen de leerlingen een interactieve digitale blik op het oude Griekenland.

Op 15 oktober geeft Ubisoft, een van de grootste gameontwikkelaars ter wereld, een voorstelling van hun “Discovery Tour: Ancient Greece” in de GO! Middenschool van Geraardsbergen. De leerlingen gaan aan de hand van deze educatieve tool op ontdekkingstocht door het Oude Griekenland en zullen een geschiedenisles beleven als nooit tevoren.

Ze krijgen dezelfde leerstof die ze normaal in een klassieke les aangeboden krijgen, maar zullen dan aan de hand van een interactieve tool een vergelijking kunnen maken tussen de stadstaten Sparta en Athene.

Michaël De Borre, leerkracht geschiedenis en initiatiefnemer van deze dag: “Elk jaar neem ik mijn leerlingen mee op avontuur in de fascinerende wereld van het Oude Griekenland. We onderzoeken bronnen, bestuderen verhalen en bekijken videofragmenten. Samen dromen we elk jaar opnieuw over hoe die wereld er moet uitgezien hebben. Met de “Discovery Tour” krijgen we de kans om op een vernieuwende en interactieve manier het Oude Griekenland te beleven. We kunnen rondslenteren in de drukke straten van Athene, de trappen van de Acropolis beklimmen, een filosofisch gesprek aangaan met Socrates,… Ik kijk ernaar uit om te horen hoe de leerlingen dit ervaren hebben en om samen met de collega’s na te gaan hoe we deze vernieuwende werkvorm vaker kunnen integreren in onze lessen.”

Ook de leerkrachten van de andere scholen uit GO! Scholengroep 20 in Zuid-Oost-Vlaanderen zullen kennis maken met deze innovatieve manier van les geven. “We willen als scholengroep elke kans grijpen om te onderzoeken hoe we vernieuwende werkvormen als deze in ons onderwijs kunnen integreren ” licht Isabelle Truyen, algemeen directeur van Scholengroep 20, toe.

De dag wordt afgesloten met een infoavond voor ouders over gamen en opvoeden, “Let the games begin!”. Geïnteresseerde ouders zijn van harte welkom om 19 uur in de GO! Middenschool, Wegvoeringstraat 7 te Geraardsbergen.

Door Jan Lion
AANGERADEN