Davidsfonds bracht boek en kunst samen

Foto: if

Geraardsbergen - Davidsfonds Geraardsbergen stelde de boekencollectie voor en bood meteen ook vier kunstenaars de kans om hun werken te tonen aan de bezoekers.

Davidsfonds Geraardsbergen pakte uit met de jaarlijkse happening “Boek en Kunst te kijk”. Dit is meteen de start van het nieuwe werkjaar. In de parochiezaal van Overboelare kon men alle boeken inkijken. "Meer dan honderd leden mochten we verwelkomen, ook nieuwe leden sloten zich aan."

Met “Boek en Kunst te kijk” biedt Davidsfonds Geraardsbergen ook plaatselijke kunstenaars een forum aan om hun werken aan het publiek te tonen. Dit jaar waren het Marie-Louise Van den Berge, Geert Belet, Lutgarde Scheirlinckx en Henri Van der Heyden die met hun werken de zaal opfleurden.

"Het Davidsfonds brengt volwassenen, jongeren en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. Voor de boekenliefhebbers biedt het Davidsfonds ieder jaar een breed aanbod boeken aan: van toerisme en lifestyle, actualiteit en zingeving, geschiedenis, kunst en muziek, tot meeslepende romans en mooie jeugdboeken."

De komende activiteiten van de afdeling zijn een voordracht door Ilse Landuyt met als thema: “De kus en de gevolgen". Verder is er ook Davidsfondsacademie op donderdag 10 en 17 oktober en donderdag 7 en 14 november in het Sint-Catharinacollege met als thema "De dansende Zonnekoning".

Voor het volledige jaarprogramma en info contacteer secretaris Kamiel Bogaert (054/ 41 34 20).

Door Jan Lion
AANGERADEN