PVDA wil sociaal restaurant

Foto: if

Geraardsbergen - PVDA hield een pop-up sociaal restaurant open in het kader van de Werelddag van Verzet tegen Armoede. De partij wil dat de stad een sociaal restaurant opstart en PVDA wil ook dat men "stopt met het stadspatrimonium te verpatsen."

“Een sociaal restaurant is een plek waar iedereen terecht kan voor een betaalbare, gezonde maaltijd. Het is een ideale manier om voedseloverschotten te verwerken en bovendien biedt het nieuwe mogelijkheden voor laagdrempelige tewerkstelling” legt Nick Dobbelaere van PVDA uit.

De linkse partij ziet daarvoor heel wat geschikte locaties. "De PVDA kijkt daarvoor, bijvoorbeeld, in de richting van het oude postgebouw op de kaai. Maar ook de gebouwen die het stadsbestuur aankondigde te gaan verkopen om de stadskas aan te zuiveren na het desastreuze financiële beleid van de voorbije jaren."

“We willen niet dat het stadsbestuur die waardevolle gebouwen verkoopt” zegt Dobbelaere. “We vragen integendeel dat het stadsbestuur er een nuttige invulling aan geeft, door er bijvoorbeeld een sociaal restaurant onder te brengen, of door ze op een andere manier ten dienste te stellen van de burger. Een win-win-situatie in een stad waar de sociale noden zo hoog zijn.”

Door Jan Lion
AANGERADEN