"Dag van de Jeugdbeweging" huldigt jeugdvrijwilligers

Foto: if

Geraardsbergen - Vrijdag 18 oktober is er de jaarlijkse “Dag van de Jeugdbeweging". Een dag in het teken van alle vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten voor hun jeugdvereniging. "Het perfecte moment om al deze mensen in de bloemetjes te zetten" klinkt het.

Vanaf 6u30 tot 8u45 kunnen alle kinderen en jongeren, die in uniform naar school gaan, uitgebreid ontbijten op het Stationsplein. "We werken samen met Oxfam Wereldwinkel waardoor we een lekker Faire Trade ontbijt kunnen aanbieden."

"Na schooltijd verwachten we alle jongeren vanaf 14 jaar in het jeugdhuis voor de Afterskool. Zij voorzien enkele leuke activiteiten voor jullie. Spring zeker eens binnen! Kinderen tot 12 jaar kunnen in hun uniform gratis gaan spelen in de Binnenspeeltuin Repespeeltje."

"Vanaf 19u00 zijn alle +16 jarige leden en leiding welkom voor een lekkere pasta. Het enige wat ze moeten doen, is inschrijven via Giesbaargse jeugd. Voor € 10 smul je van een heerlijke pasta met allerlei sauzen. Om 21u30 neemt het jeugdhuis over met hun Nacht van de Jeugdbeweging."

"Geraardsbergen heeft een rijk jeugdverenigingsleven. 4 Chiro’s, het JRK (Jeugd Rode Kruis), de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu), JOKRI en de KSA zorgen elk weekend voor spelplezier voor meer dan 800 kinderen en jongeren. Ook Jeugdhuis De Ressort en Speelplein Guustje draait door de inzet van vrijwillige jongeren. Ook hen mogen we zeker en vast niet vergeten. Zij verdienen het om elke dag in de bloemetjes gezet te worden” zegt jeugdschepen Fernand Van Trimpont (CD&V).

Door Jan Lion
AANGERADEN