Burgerplatform "Weerbaar Geraardsbergen" niet mals voor het meerjarenplan

Luc Swartebroeckx Foto: if

Geraardsbergen - Volgens Luc Swartebroeckx van het burgerplatform "Weerbaar Geraardsbergen" is het meerjarenplan 2020-2025 van de CD&V en Open VLD niet meer dan een lege doos vol loze beloften.

Luc Swartebroeckx, beheerder van "Weerbaar Geraardsbergen", is niet mals voor het meerjarenplan. "Terwijl de propaganda van het stadsbestuur overuren klopt om al het goede nieuws van het meerjarenplan 2020-2025 te verkondigen maakt burgerplatform Weerbaar Geraardsbergen zich eerder zorgen over wat er niet wordt verkondigd. Wat zijn de gevolgen voor de torenhoge schuldenberg van de stad? Welke maatregelen werden er voorzien om de schuld versneld af te bouwen? Hoe evolueert de solvabiliteit en de kredietwaardigheid van de stad? Werd er financiële ruimte voorzien om reserves op te bouwen?"

"De aangekondigde investeringen lijken misschien indrukwekkend maar het zijn helaas niets meer dan punctuele, eenmalige, projecten die de werking van de stad geenszins op structurele en duurzame wijze zullen verbeteren. Dit meerjarenplan wekt overigens herinneringen op aan de laatste verkiezingscampagne en dito beloftes van deze meerderheid, waarvan naderhand niets van in huis kwam, wel integendeel. Ditmaal lijkt het echter meer op een lijstje mooie voornemens, zeer toepasselijk in deze tijden van nieuwjaarswensen, dat wel..."

Door Jan Lion